Μεγάλο deal στην ενέργεια: Η κινεζική State Grid αγοράζει το 55% της CPFL Energia

Μεγάλο deal στην ενέργεια: Η κινεζική State Grid αγοράζει το 55% της CPFL Energia

Το ύψος της συμφωνίας για την εξαγορά ανέρχεται συνολικά σε περίπου 4,49 δισ. δολάρια.

Η κρατική κινεζική επιχείρηση διανομής ρεύματος (State Grid), η μεγαλύτερη επιχείρηση κοινής ωφέλειας στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του 54,64% των μετοχών της μεγαλύτερης βραζιλιάνικης εταιρείας διανομής ρεύματος, CPFL Energia.

Το ύψος της συμφωνίας για την εξαγορά ανέρχεται συνολικά σε περίπου 4,49 δισ. δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της CPFL Energia.

Η συμφωνία θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της μεγάλης κινεζικής εταιρείας στην αγορά της Βραζιλίας. Ειδικότερα, θα επεκτείνει τη δραστηριότητά της στη μεταφορά και διανομή ρεύματος, την παραγωγή νέας ηλεκτρικής ενέργειας και τις πωλήσεις ρεύματος, φέρνοντας στη Βραζιλία τη τεχνολογία και τη διοικητική εμπειρία της State Grid αναφορικά με την παραγωγή νέας ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέρει η κινεζική εταιρεία σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της.

Η State Grid διαχειρίζεται στη Βραζιλία 10.000 χιλιόμετρα γραμμών διανομής ρεύματος. Τον Απρίλιο, η θυγατρική της, State Grid Brazil Holding, κέρδισε τους διαγωνισμούς για δύο γραμμές διανομής ρεύματος στη Δυτική Βραζιλία.