Μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Τι δείχνει η έρευνα της Bridging Europe για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Έρευνα του κέντρου ερευνών Bridging Europe δίνει προβάδισμα 12,6 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,8%, με την Ν.Δ. να ακολουθεί με 13,2%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,6% και ακολουθούν ΚΚΕ με 6,2%, Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,3% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,6%. Εκτός Βουλής μένουν Ένωση Κεντρώων (2,8%), Λαϊκή Ενότητα (2,8%) και Ποτάμι (2,1%).


Πάνω από ένας στους δύο πιστεύει ότι η κυβερνητική συνοχή θα παραμείνει αρραγής (53%) ενώ το 59% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να διευρύνει τις συμμαχίες με άλλα κόμματα. Παράλληλα, το 45% (έναντι 38%) εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα πετύχει μία ευνοϊκή ρύθμιση για το ζήτημα του χρέους ενώ το 49% (έναντι 34%) πιστεύει ότι η κυβέρνηση δίνει βάρος στην κατά το δυνατό προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Ως προς την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου, το 42% κρίνει θετικά τη μέχρι τώρα ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, έναντι του 33% που έχει αρνητική γνώμη. Θετικά αξιολογούν οι πολίτες τη στρατηγική της κυβέρνησης με τους θεσμούς στο προσφυγικό (61%), στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας (47%), στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό (34%) και στην καταπολέμηση της διαφθοράς (42%). Αρνητικά κρίνουν τη στρατηγική στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (37%) και στην προσέλκυση επενδύσεων (46%).

BE ΕΡΕΥΝΑ

Ως προς την αξιολόγηση της αντιπολίτευσης, το 61% έχει αρνητική γνώμη ενώ το 55% δεν πιστεύει ότι τα κόμματα που προσκλήθηκαν στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θέλουν να συμβάλλουν ουσιαστικά στο διάλογο για τα μείζονα θέματα.