Μεγαλώνουν οι εγκαταστάσεις του Facebook στην Ιρλανδία

Μεγαλώνουν οι εγκαταστάσεις του Facebook στην Ιρλανδία

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η επέκταση θα προσφέρει επαρκή χώρο για τη στέγαση ακόμα 5.000 εργαζομένων. 

Η Facebook προχώρησε σε μια μακροπρόθεσμη μίσθωση στο Δουβλίνο που θα έχει ως αποτέλεσμα να τετραπλασιαστούν οι χώροι των διεθνών της γραφείων ενώ η εταιρεία θα μπορεί να υπερδιπλασιάσει τον αριθμό υπαλλήλων της που σήμερα ξεπερνούν τις 4.000.

Η Facebook ανακοίνωσε ότι η επέκταση θα προσφέρει επαρκή χώρο για ακόμα 5.000 εργαζομένους. Μια τέτοια αύξηση θα καταστήσει την αμερικανική εταιρεία έναν από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς εργοδότες στην Ιρλανδία όπως η Google και η Apple, η καθεμία εκ των οποίων απασχολεί πάνω από 6.000 εργαζομένους σε όλη τη χώρα.

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει μια σειρά παγκόσμιων και περιφερειακών ομάδων σε τρία κτίρια γραφείων στο Δουβλίνο, όπου απασχολεί μηχανικούς, δικηγόρους και υπαλλήλους στα τμήματα μάρκετινγκ και πωλήσεων. «Επενδύουμε εδώ με μακροπρόθεσμο ορίζοντα», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Γκάρεθ Λαμ, επικεφαλής της Facebook Ιρλανδίας. «Αυτή η σημαντική επένδυση σε μία έκταση 56 στρεμμάτων με τη δυνατότητα για χιλιάδες ακόμα εργαζομένους επιδεικνύει τη δέσμευσή μας στην Ιρλανδία, την επιθυμία μας να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας εδώ και να συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε στην οικονομία».

Η Ιρλανδή υπουργός Επιχειρήσεων Χέδερ Χάμφρεϊς δήλωσε ότι η επέκταση αντιπροσωπεύει μια τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης στην Ιρλανδία.