Μεγάλου: «Όχημα» η καινοτομία για την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας

Μεγάλου: «Όχημα» η καινοτομία για την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας

«Είμαστε περήφανοι που χρηματοδοτούμε τον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Στην προώθηση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας με «όχημα» την καινοτομία αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με αφορμή τη συμμετοχή της τράπεζας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC).

Ο κ. Μεγάλου δήλωσε περήφανος που η Τρ. Πειραιώς ενισχύει και χρηματοδοτεί τον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς έτσι θα εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας.

«Ελπίζουμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί» είπε παράλληλα και τόνισε ότι η συνεργασία της Τρ. Πειραιώς με τη GFCC «στοχεύει στο να προωθήσουμε την καινοτομία».

«Έχουμε μορφωμένους ανθρώπους. Σε επιχειρήσεις μηχανικής, στην επιστήμη των υπολογιστών, ακόμη και στα χρηματοοικονομικά σε χώρες του εξωτερικού δεν υπήρχε Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς Έλληνα, που να έχει χαράξει μία σημαντική σταδιοδρομία» είπε χαρακτηριστικά ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς.

«Μπορούμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να καινοτομήσουν» είπε και συμπλήρωσε πως
«η ελληνική βιομηχανία σήμερα στοχεύει περισσότερο στις εξαγωγές».

Αναφερόμενος στις δύσκολες συνθήκες στον κόσμο της εργασίας και στην έλλειψη -ορισμένες φορές- προθυμίας για καινοτομία, ο κ. Μεγάλου επεσήμανε πως «αν είσαι πάντα απογοητευμένος, δεν μπορείς να ξεφύγεις από την παγίδα. Μετά από 8-9 χρόνια κρίσης, η κόπωση είναι ένα ζήτημα, αλλά θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

«Ξεκινήσαμε να έχουμε ανάπτυξη, έστω και αναιμική, 1,1-1,2%, αλλά είναι σίγουρα καλύτερα από την ύφεση. Πρέπει να φέρουμε μαζί πανεπιστήμια, επιχειρήσεις κι επιστήμη για να προωθήσουμε την ανταγωνιστικότητα» επισήμανε και συμπλήρωσε πως «πρέπει να κάνουμε περισσότερα, με αισιόδοξη διάθεση” διότι “θέλουμε να είμαστε σε θέση να αναπτυχθούμε όλοι μαζί».