Μεγάλου: Συνολικές χορηγήσεις 3 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους

Μεγάλου: Συνολικές χορηγήσεις 3 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους
Ï Äéåõèýíùí Óýìâïõëïò ôçò ÔñÜðåæáò Ðåéñáéþò ×ñÞóôïò ÌåãÜëïõ ìéëÜåé óôçí åêäÞëùóç ãéá ôçí åôáéñéêÞ êïéíùíéêÞ åõèýíç ôçò ôñÜðåæáò êáé ôï ðñüãñáììá Project Future óå óõíÝíôåõîç ôýðïõ óôá êåíôñéêÜ ãñáöåßá óôçí ÁèÞíá, Ôñßôç 2 Ïêôùâñßïõ 2018. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς υπογράμμισε ότι προχωρά το στρατηγικό σχέδιο για την αποεπένδυση από μη αμιγώς τραπεζικές δραστηριότητες.

 

Νέες χορηγήσεις ύψους 2 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς, θέτοντας ως στόχο τα 3 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους. Αυτό υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου σε εκδήλωση της Πειραιώς Asset Management για τη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων.

Ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς σημείωσε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το στρατηγικό σχέδιο για την αποεπένδυση από μη αμιγώς τραπεζικές δραστηριότητες, ενώ όπως είπε η τράπεζα έχει πετύχει τη μεγαλύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων

Σημείωσε ότι οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ από τις αρχές του έτους και ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις είναι στο 91%.

Όλα αυτά δίνουν τη δυνατότητα στην Πειραιώς να στηρίξει το μέλλον της ανάπτυξης στη χώρα, που περνά και μέσα από την επαγγελματική ασφάλιση, τόνισε.

Υπέρ της ανάπτυξης των επαγγελματικών ταμείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα μειώσουν τους κραδασμούς που υφίσταται η κρατική ασφάλιση, τάχθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κος Λιάκος. Επεσήμανε την ανάγκη διενέργειας επιστημονικού διαλόγου και την ύπαρξη συνεννόησης για φλέγοντα θέματα, κάτι που παραμένει ζητούμενο. Υπεραμύνθηκε της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και επανέλαβε την πρόταση για βελτιωτικές παρεμβάσεις που διορθώνουν τις εσωτερικές ατέλειες, με αιχμή τη μείωση των εισφορών, η οποία -όπως χαρακτηριστικά είπε- είναι ειλημμένη απόφαση.

Υπογραμμίζεται πως η Τράπεζα Πειραιώς έχει βελτιώσει αισθητά το προφίλ χρηματοδότησής της, ενδεικτικά:

– οι καταθέσεις της έχουν αυξηθεί κατά περίπου 2 δισ. ευρώ από την αρχή της χρονιάς

– ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις διαμορφώνεται στο 91%
μηδενίσθηκε η χρηματοδότηση από τον μηχανισμό ELA από τον Ιούλιο 2018 όταν 3 χρόνια πριν η έκθεση αυτή ήταν στο υψηλό των 22 δισ. ευρώ

Ο κ. Μεγάλου, έκανε επίσης αναφορά και στην προσπάθεια που γίνεται στην τράπεζα για αλλαγή της κουλτούρας προς την κατεύθυνση της υγιούς διακυβέρνησης. «Τα θετικά αποτελέσματα και η υλοποίηση του πλάνου κεφαλαιακής ενίσχυσης, μαζί με την ισχυρή ρευστότητα, υποστηρίζουν τη δυνατότητά μας να στηρίξουμε έμπρακτα και δυναμικά την ελληνική οικονομία από τη θέση της πρώτης τράπεζας στην ελληνική αγορά» κατάληξε ο κ. Μεγάλου.