Μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του «ΝΑΙ» στο Σύνταγμα

Μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του «ΝΑΙ» στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο υπέρ της παραμονής στην Ελλάδα στην Ευρώπη και το ευρώ πραγματοποιείται το απόγευμα της Τρίτης στο Σύνταγμα.

«Μένουμε Ευρώπη», «Ελλάς, Ευρώπη, δημοκρατία» και «παραιτηθείτε» είναι τα συνθήματα που ακούσθηκαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης χιλιάδων πολιτών υπέρ του «ΝΑΙ» για το δημοψήφισμα της Κυριακής, στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τη Βουλή.

Υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ μίλησαν ο Πύρρος Δήμας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

1/7

 

«Καλούμε όλες τις πλευρές να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων… Αυτό που διακυβεύεται είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη θα κρατήσουμε τη χώρα στον πυρήνα της Ευρώπης, αλλά προπάντων θα κρατήσουμε τη χώρα ενωμένη δεν θα πέσουμε στην παγίδα του διχασμού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε όσους αντιμετώπισαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της κρίσης να μην υποκύψουν στο «όχι», δηλώνοντας χαρακτηριστικά «από το κακό υπάρχει πάντα το χειρότερο».

Κάλεσμα στους Έλληνες να μην διχαστούν απηύθυνε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιάννης Μπουτάρης.

Λόγω της πολύ μεγάλης προσέλευσης του κόσμου οι υπεύθυνοι του μετρό ζητούν από τον κόσμο που θέλει να κατέβει το Σύνταγμα να πηγαίνει στους Σταθμούς Ευαγγελισμό, Πανεπιστήμιο ή Ακρόπολη.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε ωστόσο μεγάλος αριθμός των πολιτών παραμένει στην πλατεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ