Μέρκελ: Ανεβάζει «στροφές» μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης

Μέρκελ: Ανεβάζει «στροφές» μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης
epa06349510 German Chancellor and leader of the German Christian Democratic Party (CDU), Angela Merkel, speaks during a party convention of the CDU of Mecklenburg-Western Pomerania in Kuehlungsborn, northern Germany, 25 November 2017. The convention is Merkel's first appearance in front of a larger public, after the breakup of talks on a future German government in Berlin. EPA/FOCKE STRANGMANN

Δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει γρήγορα δουλειά στο όνομα της Ευρώπης.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεσμεύθηκε ότι η γερμανική κυβέρνηση που θα σχηματισθεί θα ξεκινήσει γρήγορα δουλειά για να αντιμετωπίσει στις προκλήσεις από τις οποίες δοκιμάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από πολιτική παράλυση μηνών στη Γερμανία.

«Περί τους έξι μήνες μετά τις εκλογές (της 24ης Σεπτεμβρίου) οι ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να περιμένουν κάτι να γίνει επιτέλους», δήλωσε η Μέρκελ σήμερα μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας με την οποία το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα αποδέχθηκε να συγκυβερνήσει με τις δύο χριστιανικές ενώσεις.

«Διαπιστώνουμε κάθε μέρα ότι υπάρχει η ανάγκη για την φωνή της Ευρώπης και ότι μία ισχυρή φωνή της Γερμανίας, στο πλευρό της Γαλλίας και των άλλων κρατών μελών, είναι αναγκαία», δήλωσε η καγκελάριος πριν από τη συνεδρίαση της ηγεσίας της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) στο Βερολίνο και αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων όπως το διεθνές εμπόριο με φόντο την αντιπαράθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, η αύξηση της ισχύος της Κίνας, «ο πόλεμος και η ειρήνη» στη Συρία , όπου η φωνή της Ευρώπης δεν ακούγεται, ενώ γνώρισε τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης που αποσταθεροποίησε την Ευρωπαϊκή Ενωση και κράτη μέλη της.

Η Μέρκελ, η οποία αναμένεται να ανακηρυχθεί επισήμως καγκελάριος για τέταρτη θητεία στις 14 Μαρτίου από τους βουλευτές, βρέθηκε αντιμέτωπη με άνευ προηγουμένου στην σύγχρονη γερμανική ιστορία πολιτικό αδιέξοδο μετά τις βουλευτικές εκλογές που άφησαν τη χώρα χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Πηγή: AFP-Reuters