Μέρκελ: Βήμα προόδου η απόφαση της Μέι για «ήπιο Brexit»

Μέρκελ: Βήμα προόδου η απόφαση της Μέι για «ήπιο Brexit»

Την απόφαση της Τερέζα Μέι για την υλοποίηση ενός «ήπιου Brexit» χαιρέτισε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Την απόφαση της Τερέζα Μέι για την υλοποίηση ενός «ήπιου Brexit» χαιρέτισε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, η οποία αναγνώρισε πως πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία συνιστά «ολόκληρο βήμα προόδου».

«Θα παραμείνουμε Ευρωπαίοι, ακόμη και αν δεν είμαστε στην ίδια Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε η Καγκελάριος, απευθυνόμενη στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, στον απόηχο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία έλαβε χώρα στο Λονδίνο.

«Με τη Βρετανία να υποβάλει τη λευκή βίβλο, αυτό ήταν ένα ολόκληρο βήμα προόδου και εμείς ως 27, θα επεξεργαστούμε μια θέση και θα δώσουμε μια κοινή απάντηση» έσπευσε να προσθέσει.

Η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι κατέληξε την προηγούμενη εβδομάδα σε συμφωνία για την προώθηση μίας ζώνης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ε.Ε., μετά το Brexit.

Η απόφαση αυτή ωστόσο, επέφερε σημαίνουσες κυβερνητικές αναταράξεις, καθώς Μπόρις Τζόνσον και Ντέιβιντ Ντέιβις υπέβαλαν τις παραιτήσεις του.

Σημειώνεται ότι τόσο ο υπουργός Εξωτερικών, όσο και ο υπουργός Brexit, αντίστοιχα, ήταν υπέρμαχοι της «σκληρής» εξόδου από την Ε.Ε.