Μετά τη Γερμανία, και η Γαλλία αρνείται την παράλληλη διαπραγμάτευση του Brexit

Μετά τη Γερμανία, και η Γαλλία αρνείται την παράλληλη διαπραγμάτευση του Brexit
epa05769181 British Prime Minister Theresa May (L) and French President Francois Hollande (R) attend the informal meeting of EU heads of state or government in Valletta, Malta, 03 February 2017. The European Union (EU) leaders met on the migration situation, focusing on the Central Mediterranean route and Libya, and were to discuss the future of the EU after Brexit. EPA/YVES HERMAN / POOL AFP OUT

Μετά το τέλος της διαδικασίας εξόδου οι συζητήσεις για τις σχέσεις Βρετανίας-ΕΕ, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας με επίκεντρο τη σχέση που θα έχουν στο μέλλον μπορούν να λάβουν χώρα μόλις οι διαπραγματεύσεις για το Brexit ολοκληρωθούν εντός των επόμενων δύο ετών.

«Μετά τη διαπραγμάτευση για την αποχώρηση, θα διεξαχθούν νέες διαπραγματεύσεις και θα επικεντρωθούν στην οργάνωση των σχέσεων που θα έχουν στο μέλλον οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Βρετανία», δήλωσε ο Ζαν-Μαρκ Ερό σε δημοσιογράφους.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ συμπλήρωσε ότι οι συνομιλίες για την αποχώρηση της Βρετανίας θα είναι δύσκολες και ότι η Τερέζα Μέι δεν θα μπορεί να επιλέξει προσεκτικά ό,τι εκείνη θέλει από τη συμφωνία.

«Πρέπει να διεξάγουμε αυτές τις συνομιλίες με τρόπο που θα είναι εποικοδομητικός και γεμάτος σεβασμό προς τη Βρετανία. Δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να τιμωρήσουμε τους πολίτες (της χώρας) επειδή ψήφισαν όπως ένιωσαν» υπογράμμισε ο Ερό.

Διαβάστε ακόμη: Το πρώτο μεγάλο «όχι» της Μέρκελ στην Τερέζα Μέι