Μετανάστες ίδρυσαν σχεδόν τις μισές από τις εταιρείες της λίστας Fortune 100

Μετανάστες ίδρυσαν σχεδόν τις μισές από τις εταιρείες της λίστας Fortune 100
Photo:

Οι μετανάστες αποτελούν ένα ζωτικό και αναντικατάστατο μέρος πολλών εταιρειών που φιγουράρουν στις λίστες του Fortune. 

της Brittany Shoot

Καθ’ όλη την ιστορία τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υπάρξει πόλος έλξης για επιχειρηματίες και ηγέτες επιχειρήσεων απ’ όλο τον κόσμο.

Οι μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο ως ιδρυτές σε 44 από τις 100 κορυφαίες εταιρείες της λίστας Fortune 500, συμπεριλαμβανομένων των Apple, AT&T και Ford, σύμφωνα με μια ανάλυση δεδομένων που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Φεβρουαρίου 2019 του National Geographic. Άλλες αμερικανικές εταιρείες blue chip που ιδρύθηκαν από μετανάστες ή τα παιδιά τους είναι πασίγνωστα παραδείγματα, όπως η Alphabet, η Amazon και η Costco. Η λίστα είναι μεγάλη και περιλαμβάνει μερικές από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στις ΗΠΑ.

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι οι μετανάστες αποτελούν ένα ζωτικό, αναντικατάστατο μέρος πολλών εταιρειών που φιγουράρουν στις λίστες Fortune 100 και Fortune 500. Είναι αρκετά γνωστό, για παράδειγμα, ότι ο πατέρας του Steve Jobs ήταν Σύριος, αν και ο συνιδρυτής της Apple υιοθετήθηκε αργότερα από το ζευγάρι Αμερικανών, που τον μεγάλωσε.

Αν και η έμφαση δίδεται συχνά στις ιστορίες των ανδρών που μετέβησαν σε μια νέα χώρα και γνώρισαν την επιτυχία στον κόσμο των επιχειρήσεων, υπάρχει μια πληθώρα δεδομένων που δείχνουν ότι και οι γυναίκες μετανάστριες γίνονται εξίσου ισχυρές επιχειρηματίες. Ένας λόγος για τον οποίο οι γυναίκες από άλλες χώρες έρχονται στις ΗΠΑ για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους είναι επειδή σε ορισμένα μέρη με μια πιο πατριαρχική κουλτούρα είναι αδύνατον για μια γυναίκα να ξεκινήσει μια επιχείρηση ή υπάρχουν σαφώς περισσότερα εμπόδια στο δρόμο της γυναίκας προς την επιτυχία.