Metavallon: Το πρώτο fund του υπερταμείου που ξεκινάει τη δράση του με «προίκα» 32 εκατ. ευρώ

Metavallon: Το πρώτο fund του υπερταμείου που ξεκινάει τη δράση του με «προίκα» 32 εκατ. ευρώ

Το πρώτο fund χρηματοδοτούμενο από το Equifund, που δημοσιοποιεί τον σχεδιασμό του.

Τα σχέδια και τους στόχους του ανέλυσαν οι διαχειριστές του Metavallon Venture Capital , του πρώτου fund που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών, Equifund και δημοσιοποιεί τον σχεδιασμό του.

Σύμφωνα με τους διαχειριστές – εταίρους του, Αλεξάνδρα Χολή, Μυρτώ Παπαθάνου, Γιώργο Μούσμουλα και Γιώργο Καραντώνη το αρχικό κεφάλαιο του Metavallon VC είναι 32 εκατ. ευρώκαι προέρχεται από το Equifund (συμμετοχή περίπου 75%) την Εθνική Τράπεζα και περίπου 15 άλλους ιδιώτες επενδυτές και εταιρείες (το υπόλοιπο 25%).

Οι επενδύσεις της Metavallon VC γίνονται σε δύο αρχικά στάδια, pre-seed και seed χρηματοδότησης (κεφάλαια προ-σποράς και σποράς, δηλαδή εταιρείες σε πολύ αρχικό στάδιο και εταιρείες που κάπως έχουν προχωρήσει) και οι πρώτες τοποθετήσεις είναι έως 400.000 ευρώ. Οι εταιρείες που θα χρηματοδοτηθούν σε πρώτη φάση δεν αποκλείεται να έχουν και δεύτερη ευκαιρία στη συνέχεια (με χρηματοδότηση που μπορεί να φθάσει τα 2,5 εκατ. ευρώ) με το πλάνο για τη διάθεση των 32 εκατ. ευρώ να είναι δεκαετές.

Ο στόχος είναι να τοποθετηθεί σε νεοφυείς εταιρείες τεχνολογίας με έντονο το στοιχείο της καινοτομίας και σε κλάδους όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες και τα δίκτυα, η κυβερνοασφάλεια, η ενέργεια, η υγεία, η ναυτιλία και το fintech (χρήση των νέων τεχνολογιών στο χρηματοπιστωτικό κλάδο).

Η εκτίμηση είναι ότι μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο θα έχει καταφέρει να χρηματοδοτήσει 7 με 8 εταιρείες, με τις σχετικές αναγνωριστικές επαφές να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι το Equifund είναι η επενδυτική πλατφόρμα η οποία ξεκινά τη λειτουργία της με κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς (ΕΣΠΑ) και εθνικούς πόρους και 60 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund/EIF).

H Metavallon VC αποτελεί τη μετεξέλιξη της Metavallon, η οποία ξεκίνησε τη δράση της πριν 6 χρόνια ως επιταχυντής (accelerator) τεχνολογικών start ups στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.