Μέτοχοι της Apple καλούν την εταιρεία να απαντήσει αν τα iPhone προκαλούν εθισμό σε παιδιά

Μέτοχοι της Apple καλούν την εταιρεία να απαντήσει αν τα iPhone προκαλούν εθισμό σε παιδιά

Ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η υπερβολική χρήση των smartphones στην ψυχική υγεία εκφράζουν δύο εταιρείες-μέτοχοι.

Δύο εταιρείες μεγαλομέτοχοι της Apple κάλεσαν την εταιρεία να ερευνήσει αν τα iPhones είναι εθιστικά για τα παιδιά και αν η συστηματική χρήση των smartphones μπορεί να βλάψει την ψυχική τους υγεία, μετέδωσε σήμερα το Bloomberg News.

«Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι, τουλάχιστον σε κάποιους από τους συχνότερους νεαρούς χρήστες, αυτό πιθανόν να έχει ακούσια αρνητικές συνέπειες για την υγεία τους», αναφέρουν σε επιστολή τους που εστάλη στην Apple με ημερομηνία 6 Ιανουαρίου οι εταιρείες Jana Partners LLC και California State Teachers’ Retirement System (Calstrs).

Η «αυξανόμενη κοινωνική ανησυχία» σχετικά με την συστηματική χρήση smartphones από παιδιά είναι πιθανόν «κάποια στιγμή να επηρεάσει ακόμη και την Apple», προειδοποίησαν.

Οι δύο μέτοχοι, οι οποίοι από κοινού έχουν μετοχές της Apple ύψους περίπου δύο δισεκ. δολαρίων, κάλεσαν την εταιρεία να επινοήσει επιπλέον μέσα ώστε οι γονείς να περιορίσουν την χρήση των κινητών από τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ένας εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την επιστολή, η οποία αρχικά δημοσιεύτηκε στη Wall Street Journal.

Η Apple ήδη παρέχει γονικούς ελέγχους στα iPhones οι οποίοι επιτρέπουν τον περιορισμό της πρόσβασης σε συγκεκριμένες εφαρμογές και περιεχόμενο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP