Μια «έξυπνη» startup στην υπηρεσία ξενοδοχείων και εστιατορίων

Μια «έξυπνη» startup στην υπηρεσία ξενοδοχείων και εστιατορίων

Η Smartup από τη Θεσσαλονίκη στοχεύει στις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

Να αυξήσουν τα κέρδη τους αλλά και τους πελάτες τους υπόσχεται σε ξενοδόχους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης μια νέα startup ονόματι Smartup.

Ορμώμενη εκ Θεσσαλονίκης, η Smartup ιδρύθηκε το 2013 από ανθρώπους με χρόνια εμπειρίας στη δημιουργία Εφαρμογών για Smartphones καθώς και στον τομέα του Hotel & Leisure Marketing έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό της το πάθος για τις νέες τεχνολογίες και το Marketing.

Ο κατάλογος ενός εστιατορίου ή ακόμη και οι υπηρεσίες που προσφέρονται σε ένα ξενοδοχείο, όταν είναι διαθέσιμα με το πάτημα ενός κουμπιού στην οθόνη του τάμπλετ, δίνουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στο χρήστη αφού έχει μια πλήρη και άμεση εικόνα του που πρόκειται να ξοδέψει τα χρήματά του.

Με τη δημιουργία της Smartup ο Βασίλης Τσίτουρας και η Όλγα Γκαζέλη, οι οποίοι είναι απόφοιτοι της Σχολής Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων, επιχείρησαν να καλύψουν την ανάγκη των τουριστικών επιχειρήσεων να προσφέρουν μέσω εξελιγμένων εφαρμογών, υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στους πελάτες τους. Χάρη στην επιδότηση που εξασφάλισε η νεοφυής εταιρεία από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ), στα πλαίσια του Προγράμματος «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», το επόμενο βήμα ήταν να μπει δυναμικά στην εγχώρια αγορά.

Η Smartup προσφέρει μια πληθώρα εφαρμογών μέσα από τις οποίες θα αποκτήσουν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των ανταγωνιστών τους οι επιχειρήσεις εστίασης σε ξενοδοχεία καθώς και οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου και υπηρεσιών. Ο λόγος είναι απλός. Θα έχουν τη δυνατότητα προβολής των προϊόντων και των υπηρεσιών τους σε ψηφιακή μορφή, σε πολλές γλώσσες και με δυνατότητα παραγγελιοληψίας, από το κινητό ή το tablet.

Για παράδειγμα μια εφαρμογή η οποία λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης είναι το Smart Catalog, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις εστίασης και όχι μόνο, να παρέχουν στους πελάτες τους, καταλόγους των προϊόντων τους σε ηλεκτρονική μορφή μέσα στο κατάστημα.

Επιπρόσθετα, το Quick & Easy αφορά στην παραγγελιοληψία (delivery) για καταστήματα εστίασης, ενώ το Smart Restaurant, επιτρέπει σε επιχειρήσεις εστίασης να παρέχουν στους πελάτες τους δυνατότητα ολοκλήρωσης της παραγγελίας τους σε ηλεκτρονική μορφή μέσα στο ίδιο το κατάστημα με την χρήση tablet. Εξίσου σημαντική είναι και η εφαρμογή Mobile Room Service για ξενοδοχεία αλλά και η Smart Plus, η εμπορική εφαρμογή καταλόγου και παραγγελιών.

Όσο για την Smart Executive, πρόκειται στην ουσία για μια εφαρμογή απευθυνόμενη σε ξενοδοχεία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε πολλαπλές υπηρεσίες, μέσω tablet τα οποία είναι εγκατεστημένα στα δωμάτια του ξενοδοχείου.