Μια ομπρέλα που δεν μπορείτε να ξεχάσετε πουθενά

Μια ομπρέλα που δεν μπορείτε να ξεχάσετε πουθενά

Η νέα πρόταση της πλατφόρμας Kickstarter ευελπιστεί να μας απαλλάξει από την πιο συνηθισμένη... αναποδιά, μιας βροχερής ημέρας. 

Πόσες φορές έχετε φύγει από το σπίτι χωρίς να πάρετε μαζί σας την ομπρέλα σας μια βροχερή ημέρα;  Ή πόσες φορές την έχετε ξεχάσει κάπου αλλού; Το πρόβλημα αυτό ελπίζει να λύσει μια νέα πρόταση της πλατφόρμας χρηματοδότησης από το κοινό,  Kickstarter.

Το Davek Alert, όπως αποκαλείται το νέο project, είναι μια ομπρέλα με ενσωματωμένο bluetooth στο χερούλι, που τροφοδοτείται από μια μπαταρία ρολογιού. Ο ιδιοκτήτης της ομπρέλας μπορεί να τη συγχρονίσει  με το smartphone του. Εάν η απόσταση μεταξύ του smartphone και της ομπρέλας ξεπεράσει τα 9 μέτρα, τότε το κινητό ειδοποιεί τον χρήστη να μην ξεχάσει την ομπρέλα του.

Ο εμπνευστής της ιδέας, Dave Kahng, ζητά από το κοινό του Kickstarter μια χρηματοδότηση ύψους  50.000 δολαρίων. Με 40 ημέρες να απομένουν η ιδέα έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα 10.000 δολάρια.

Η πιο επιτυχημένη αίτηση για χρηματοδότησης του Kickstarter μέχρι σήμερα ήταν το Coolest Cooler, ένα φορητό ψυγείο που μπορούσε να παίξει μουσική, παρείχε μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο και συνοδευόταν από ένα ενσωματωμένο blender και έναν φορτιστή USB. To Coolest Cooler κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 13 εκατομμύρια δολάρια, από περισσότερους από 62.000 χρηματοδότες. Αυτή την εβδομάδα, μια νέα ιδέα με όνομα Pebble Time smartwatch κατάφερε να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο δολάρια σε λιγότερο από μια ώρα.