Μια πολύτιμη εφαρμογή για την προσφυγική κρίση

Μια πολύτιμη εφαρμογή για την προσφυγική κρίση
IDOMENI, GREECE - FEBRUARY 24: Refugees and migrants mostly from Syria charge their phones as they are stuck at the border with Macedonia as the border remained close since 9 am on February 24, 2016 in Idomeni, Greece. According to the local authorities 3000 to 3500 refugees and migrants wait to enter Macedonia to journey to Western Europe. Refugees from Afghanistan are not allowed to leave Greece and are turned back to Athens by bus. (Photo by Pierre Crom/Getty Images)

Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να βοηθήσουν με την αρωγή προς τους πρόσφυγες.

 

Η μετεγκατάσταση εκατομμυρίων Σύριων προσφύγων είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και μεγάλες εταιρείες, από τη Google μέχρι τη Starbucks, έχουν δωρίσει χρήματα για την επίλυσή του. Όμως, εταιρείες τεχνολογίας ολοένα και περισσότερο ανακαλύπτουν ότι μπορούν να προσφέρουν κάτι περισσότερο από χρήματα. Τον Οκτώβριο, ο Πρόεδρος Ομπάμα ευχαρίστησε την Kickstarter και την Twitter που εισήγαγαν νέο λογισμικό το οποίο καθιστά ευκολότερη τη συλλογή δωρεών.

Όμως, τα προβλήματα είναι βαθύτερα απ’ τη συλλογή δωρεών. Οι περισσότεροι πρόσφυγες ταξιδεύουν χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, και αναγκάζονται να περιμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα για να λάβουν άδειες εργασίας και τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτό παρεμποδίζει την ενσωμάτωση – οι πρόσφυγες θέλουν να εργαστούν, να συνεχίσουν την εκπαίδευση των παιδιών τους, και να επανέλθουν σε κάποια εκδοχή ομαλότητας.

Στη Φινλανδία, η οποία δέχτηκε 32.480 πρόσφυγες πέρυσι, η κυβέρνηση στράφηκε σε νεοφυείς επιχειρήσεις για βοήθεια. Πολλές απ’ αυτές τις startup εντοπίζουν επιχειρηματικές ευκαιρίες στη διαδικτυακή εκπαίδευση, την τραπεζική, την εύρεση εργασίας και τη διαδικτυακή αγορά.

Η Moni, π.χ., είναι μια νεοφυής επιχείρηση διαδικτυακών πληρωμών που πρόσφατα ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τη φιλανδική κυβέρνηση. Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση παρείχε μηνιαία επιδόματα σε πρόσφυγες σε ρευστό. Αυτό αποδείχθηκε μια ακριβή, αναποτελεσματική και μη ασφαλής πρακτική. Πλέον, η Moni επιτρέπει την καταβολή μέσω εικονικών λογαριασμών που είναι συνδεδεμένοι με προπληρωμένες κάρτες.

Παρομοίως, η Funzi βελτιστοποιεί τη διαδικασία άφιξης και ενσωμάτωσης των προσφύγων – από την εύρεση κέντρων υποδοχής και τις αιτήσεις ασύλου μέχρι την πληροφόρηση σχετικά με σχολεία, άδειες εργασίας και την τοπική γλώσσα. Στους επί πληρωμή πελάτες της συγκεκριμένης startup συγκαταλέγονται φιλανδικά υπουργεία, τοπικές αρχές, πανεπιστήμια και τη Φιλανδική Υπηρεσία Μετανάστευσης.

Η Zharity.com βοηθά τους πρόσφυγες να βρουν εργασία. Η Ukko βοηθά τους πρόσφυγες που εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες να διαχειριστούν λογιστικά και φορολογικά θέματα. Άλλες υπηρεσίες που αρχικά ήταν μη κερδοσκοπικές προτίθενται να στραφούν σε μοντέλα που εστιάζουν στο κέρδος επειδή είναι πιο ελκυστικά για τους επενδυτές.

Γενικά, σε σχέση με το προσφυγικό πρόβλημα, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις εκτιμούν το να πηγαίνει η αντίληψη των εταιρειών πέρα από τη λογική της φιλανθρωπίας. «Αν εστιάζουμε στη δωρεά χρημάτων, τότε περιορίζουμε την εν δυνάμει επίδραση που μπορούμε να έχουμε στην εύρεση λύσης» λέει ο Μπράιαν Ράιχ, διευθυντής έργου του δικτύου The Hive.