Μια πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ στη «μηχανή» της Netflix

Μια πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ στη «μηχανή» της Netflix

Η πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Μπαράκ Ομπάμα, Σούζαν Ράις, στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

H συνδρομητική video streaming υπηρεσία Netflix διόρισε στο διοικητικό της συμβούλιο τη Σούζαν Ράις, πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Μπαράκ Ομπάμα και πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ επί προεδρίας του.

«Επί δεκαετίες, η Ράις αντιμετώπισε δύσκολα και περίπλοκα προβλήματα παγκόσμιας εμβέλειας με ευφυΐα και διαίσθηση και ανυπομονούμε να επωφεληθούμε από την εμπειρία και την ευθυκρισία της», δήλωσε ο συνιδρυτής και πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος του Netflix Ριντ Χάστινγκς.

«Είμαι κατενθουσιασμένη που θα μετέχω στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Netflix, που είναι στην αιχμή της προόδου και της οποίας θαυμάζω βαθιά την πορεία, τις πολύ ποιοτικές παραγωγές και μια μοναδική νοοτροπία στο είδος της», είπε η Ράις που ήταν ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της προεδρίας Ομπάμα.

Η 53χρονη Ράις διετέλεσε σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας –μια κρίσιμη θέση που απαιτεί την εμπιστοσύνη του προέδρου από το 2013 έως το 2017. Νωρίτερα είχε διοριστεί πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, λίγο μετά την εκλογή του Δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα. Σήμερα είναι επισκέπτρια ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Πέρυσι η Ράις βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων από ομάδα Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων οι οποίοι την κατηγορούν για τις αποκαλύψεις των ονομάτων συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, σε διαβαθμισμένες αναφορές των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στο πλαίσιο της υπόθεσης της ρωσικής επέμβασης στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Στο Twitter, ένθερμοι υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος προειδοποίησαν ότι θα πάψουν να είναι συνδρομητές του Netflix σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τοποθέτηση της Ράις στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

Στις αρχές Μαρτίου, η εφημερίδα New York Times έγραψε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ πρόκειται να κάνουν την παραγωγή προγραμμάτων και εκπομπών λόγου συζητήσεων για το Netflix.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP