Μια σοβαρή προειδοποίηση: Το κυβερνο-έγκλημα δεν υποχωρεί

Μια σοβαρή προειδοποίηση: Το κυβερνο-έγκλημα δεν υποχωρεί

Ο διευθύνων σύμβουλος της Symantec προειδοποιεί: Μην επαναπαύεστε.

της Susie Gharib

Μην επαναπαύεστε• η προστασία από τους χάκερ που …γλυκοκοιτάζουν τα προσωπικά και εταιρικά σας δεδομένα δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Αυτή η προειδοποίηση έρχεται από τον Greg Clark, CEO της Symantec, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ που προστατεύει τα υπολογιστικά δίκτυα από κυβερνο-επιθέσεις.

Μάλιστα, ο Clark είπε στο Fortune ότι αναμένει αύξηση των παραβιάσεων το 2018.

«Νομίζω ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να πούμε ότι είμαστε πολύ ασφαλέστεροι» λέει. «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε αποφασισμένους εγκληματίες που βγάζουν χρήμα, υπάρχει κέρδος. Και υπάρχουν και πολλοί πιθανοί στόχοι, πολλές γνωστές ευπάθειες».

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε τις προσωπικές σας πληροφορίες; Ο Clark συμβουλεύει καταρχήν τους καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν «ταυτοποίηση πολλαπλών παραγόντων» και «καλά back-ups» για την προστασία κρίσιμων δεδομένων.

Αλλά αυτά τα μέτρα ασφαλείας δεν είναι ποτέ αρκετά. Ο Clark επισημαίνει ότι υπάρχουν πάντα «νέες ευπάθειες που κάνουν την εμφάνισή τους» και προβλέπει ότι «αυτό το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι που βλέπουμε εδώ και δεκαετίες με τους κυβερνο-εγκληματίες και τους υπεύθυνους ασφάλειας πληροφοριών θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

Γι’ αυτό και η Symantec εξοπλίζεται ασταμάτητα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας κυβερνο-ασφάλειας. Από τότε που ανέλαβε ο Clark τα καθήκοντά του πριν από πάνω από έναν χρόνο, αγοράζει τη μία εταιρείας προστασίας δεδομένων μετά την άλλη. Και σύμφωνα με τον ίδιο, επιδιώκει κι άλλες εξαγορές.

«Νομίζουμε ότι ο κλάδος χρειάζεται έναν …γορίλα μισού τόνου» λέει ο Clark, «και θα θέλαμε αυτός να είναι η Symantec».