Μια ζωή δωρεάν Domino’s πίτσα. Δείτε πώς το κατάφερε!

Μια ζωή δωρεάν Domino’s πίτσα. Δείτε πώς το κατάφερε!
WASHINGTON, DC - JUNE 07: Joe Burr a store manager for Domino's Pizza poses for a portrait on Thursday June 7, 2012 in Washington, DC. Burr competed in the Domino's World's Fastest Pizza Maker Competition held in Las Vegas, NV. (Photo by Matt McClain for The Washington Post via Getty Images)

Πόσο εύκολο είναι να «χακάρει» κανείς τα συστήματα παραγγελιών των καταστημάτων.

Ο Paul Price, ένας ερευνητής ασφάλειας υπολογιστών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, «χτύπησε τζακ ποτ»: Βρήκε έναν ιό στον υπολογιστή, ο οποίος επηρεάζει την εφαρμογή της Domino’s στο Google με αποτέλεσμα να μπορεί να πραγματοποιεί παραγγελίες χωρίς να χρεώνεται.

Αυτό το ανακάλυψε την ώρα που πραγματοποιούσε ο ίδιος μια δική του παραγγελία μέσω της εφαρμογής.

Το μόνο που έπρεπε να κάνει για να χακάρει το σύστημα ήταν να προσθέσει πληροφορίες μιας ψεύτικης χρεωστικής κάρτας, υποκλέπτοντας παράλληλα την επικοινωνία μεταξύ του κινητού του και του υπολογιστή της Domino’s. Στη συνέχεια, ο ίδιος κατάφερε να κάνει αποδεκτή την παραγγελία του στο σύστημα του καταστήματος, χωρίς να την πληρώσει.

Μόλις η πίστα έφτασε στο σπίτι του, ο ίδιος εξήγησε ότι αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με την κάρτα του και πλήρωσε τον κούριερ με μετρητά.

Ωστόσο, η εταιρεία συνειδητοποίησε το σφάλμα έγκαιρα και το επιδιόρθωσε άμεσα, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που παραδίδεται σε πελάτη μια Domino’s πίτσα δωρεάν και μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν και άλλοι χάκερς έχουν δοκιμάσει την ίδια τακτική του Price.