Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Οι μεγάλες υποθέσεις και η συνδικαλιστική δράση του δικηγόρου

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Οι μεγάλες υποθέσεις και η συνδικαλιστική δράση του δικηγόρου

Ποιος ήταν ο  52χρονος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το βράδυ της Πέμπτης στο γραφείο του.

Σοκ προκάλεσε η είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάκη Ζαφειρόπουλου, χθές περίπου στις 19:40 στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί μέχρι τώρα, δυο άνδρες που μιλούσαν σπαστά Ελληνικά εισήλθαν στο δικηγορικό γράφειο στην οδό Ασκληπιού και ζήτησαν από τον βοηθό του να τον συναντήσουν. Μετά από μια σύντομη συνομολία,τον πυροβόλησαν με όπλα που, όπως όλα δείχνουν, είχαν σιγαστήρα και έφυγαν.

Τα κίνητρα της δολοφονίας παραμένουν αδιευκρίνηστα.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Γεννημένος στις 6 Οκτωβρίου του 1965 στο Χαλάνδρι, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σπούδασε Νομική στο Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991. Ο 52χρονος ήταν παντρεμένος με δυο παιδιά και ήταν γιος του Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας από το 1984 έως το 1987.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε αναλάβει υποθέσεις όπως την υπεράσπιση του Θωμά Λιακουνάκου για τα εξοπλιστικά αλλά και την υπεράσπιση του βασικού κατηγορουμένου για την “φούσκα” Energa Hellas power.

Το γραφείο του είχε αναλάβει την υπόθεση της Proton Bank και της συμμορίας των ληστών χρηματοκιβωτίων.

Μαζί με τον Μάκη Βορίδη είχε εκπροσωπήσει και εκδότες εφημερίδων σε αστικές υποθέσεις.

Επίσης, είχε αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Διεκδίκησε για πρώτη φορά την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας με δικό του συνδυασμό το 2010 ενώ είχε ήδη διατελέσει αντιπρόεδρος και ταμίας του. Στις προηγούμενες δικηγορικές εκλογές δεν κατέβηκε ως υποψήφιος πρόεδρος, κάτι που δεν επρόκειτο να κάνει, όπως είχε ξεκαθαρίσει και στις επικείμενες αρχαιρεσίες στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.