Microsoft: Έρχεται το πρώτο AI Bootcamp για κορίτσια στην Ελλάδα

Microsoft: Έρχεται το πρώτο AI Bootcamp για κορίτσια στην Ελλάδα

Στόχος είναι τα νεαρά κορίτσια να γνωρίσουν τον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης και τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο.

Με στόχο να εμπνεύσει και να δώσει την ευκαιρία σε νεαρά κορίτσια να γνωρίσουν τον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης και τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο, η Microsoft οργανώνει για πρώτη φορά ένα τετραήμερο σεμινάριο με θέμα: «Alice envisions the future – How Artificial Intelligence can impact the way we see the world».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως 30 Αυγούστου, 2018 και η Ελλάδα επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει τη μοναδική αυτή πρωτοβουλία. Σκοπός του «bootcamp» είναι να ενθαρρύνει κα να εμπνεύσει περισσότερες από 160 μαθήτριες ηλικίας 15-17 ετών με έφεση και ενδιαφέρον στην επιστήμη και την τεχνολογία να αποκτήσουν δυναμικό και ηγετικό ρόλο στη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία και να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό τους, με οδηγό την τεχνολογία.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες της Microsoft, παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία καλπάζει και δημιουργεί εξαιρετικές ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης, λίγα είναι τα κορίτσια που επιλέγουν να ακολουθήσουν σπουδές ή επαγγέλματα σε αυτήν την κατεύθυνση. Κεντρική ιδέα και έμπνευση αυτής της πρωτοβουλίας αποτελούν οι καινοτόμες τεχνολογίες, η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence) και οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να αξιοποιηθούν δίνοντας όλα τα εφόδια σε νεαρά κορίτσια να χτίσουν το μέλλον τους και να επιτύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτό είναι μονάχα το πρώτο βήμα που κάνει η Microsoft προς μία μεγαλύτερη, μακροχρόνια πρωτοβουλία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, όχι μόνο για να μεταφέρει το ρόλο που έχει η τεχνητή νοημοσύνη στις μέρες μας, αλλά και για να φανερώσει τον τρόπο που η επόμενη γενιά μπορεί να την αξιοποιήσει για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον.

Η Microsoft επιθυμεί να επενδύσει σε πηγές προκειμένου να εξασφαλίσει ότι οι νέοι δημιουργοί ξεκινώντας από το δημοτικό σχολείο μέχρι τις μεταπτυχιακές τους σπουδές θα έχουν πρόσβαση στις νέεςτεχνολογίες και θα αναπτύξουν το όραμα για ένα καλύτερο αύριο. Έτσι, η εταιρεία αποσκοπεί σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας σε όλη την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης για να διασφαλίσει ότι οι φοιτητές ενδυναμώνονται και αποκτούν τις κατάλληλες δεξιότητες για τη μελλοντική τους πορεία.