Microsoft και Upwork δημιουργούν έναν νέο τρόπο για να διαχειρίζονται οι εταιρείες τους ελεύθερους επαγγελματίες

Microsoft και Upwork δημιουργούν έναν νέο τρόπο για να διαχειρίζονται οι εταιρείες τους ελεύθερους επαγγελματίες

Οι εταιρείες πλέον θα μπορούν πιο εύκολα να αναζητήσουν ελεύθερους επαγγελματίες που ειδικεύονται σε προγράμματα που σχετίζονται με τη Microsoft και να τους προσλάβουν.

του Jonathan Vanian

Η Microsoft και η επιχείρηση εταιρικού λογισμικού Upwork ξεκινούν μια συνεργασία πάνω σε νέα εργαλεία που θα βοηθούν τις εταιρείες να διαχειρίζονται τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το νέο λογισμικό στόχο έχει να βοηθήσει τις εταιρείες να διαχειριστούν προσωρινά απασχολούμενους που χρειάζονται πρόσβαση για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε συγκεκριμένα εργαλεία που σχετίζονται με το Microsoft Office, όπως για παράδειγμα η εφαρμογή Teams για chat στον χώρο εργασίας.

Όταν λήγουν τα πρότζεκτ, το νέο λογισμικό περιορίζει αυτόματα την πρόσβαση των ελεύθερων επαγγελματιών σε προϊόντα που σχετίζονται με τη Microsoft, συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών δεδομένων. Συνήθως, οι επιχειρήσεις πρέπει να μπλοκάρουν χειροκίνητα την πρόσβαση των ελεύθερων επαγγελματικών, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί μια χρονοβόρα ταλαιπωρία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Upwork, Stephane Kasriel, ελπίζει ότι το νέο δωρεάν προϊόν που ονομάζεται Microsoft 365 Freelance Toolkit θα προσελκύσει τελικά περισσότερους πελάτες στα επί πληρωμή προϊόντα της Upwork, τα οποία περιλαμβάνουν υπηρεσίες ελέγχου ελεύθερων επαγγελματιών. Η εταιρεία συνήθως χρεώνει τις επιχειρήσεις ένα 20% (10% για ελεύθερους επαγγελματίες) επί της αξίας των πρότζεκτ.

Η Upwork συνεργάστηκε με τη Microsoft πάνω στα νέα εργαλεία εξαιτίας του τεράστιου καταλόγου εταιρικών πελατών της Microsoft, που παρέχει στην Upwork την ευκαιρία να εξασφαλίσει περισσότερες δουλειές. Ο Kasriel είπε ότι πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν την Upwork για να συνδέονται με εταιρείες εργάζονται σε έργα που αφορούν τεχνολογία της Microsoft, όπως π.χ. ένας προγραμματιστής που αναπτύσσει εταιρικά intranets χρησιμοποιώντας το λογισμικό Sharepoint της Microsoft.

Με τα νέα εργαλεία, οι εταιρείες μπορούν πιο εύκολα να αναζητήσουν ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι ειδικεύονται σε προγράμματα που σχετίζονται με τη Microsoft και να τους προσλάβουν πιο γρήγορα, είπε ο Kasriel.

Τα νέα εργαλεία αντανακλούν μια τάση στο λογισμικό των επιχειρήσεων, όπου οι εταιρείες ενσωματώνουν η μία τα προϊόντα της άλλης στα δικά τους εργαλεία, κυρίως μέσω συνεργασιών. Για παράδειγμα, η Slack, ανταγωνίστρια της Microsoft, λάνσαρε πρόσφατα έναν τρόπο για εταιρείες όπως η Zendesk να ενσωματώνουν ευκολότερα ορισμένες από τις υπηρεσίες τους στην εφαρμογή της Slack για συνομιλίες στον χώρο εργασίας.

Η ιδέα είναι ότι δεν μπορούν όλες οι εταιρείες να ειδικεύονται σε πολλαπλά προϊόντα, και άρα θα εξυπηρετούσε καλύτερα τους πελάτες εάν τα προϊόντα τους περιείχαν χαρακτηριστικά άλλων εταιρειών.