Microsoft & MariApps διευρύνουν τη συνεργασία τους σε στρατηγικό επίπεδο

Microsoft & MariApps διευρύνουν  τη συνεργασία τους σε στρατηγικό επίπεδο

Τα τελευταία χρόνια οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά σε πολυάριθμα προγράμματα καινοτομίας.

Σε διεύρυνση της μεταξύ τους συνεργασίας προχώρησαν οι εταιρείες MariApps και Microsoft, με την πρώτη να εντάσσεται πλέον ανάμεσα στους ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού (Independent Software Vendors – ISV) της Microsoft. Ξεκινώντας ως Silver Application Development Partner το 2012, η MariApps αναβαθμίστηκε σε Gold Partner in Application Development το 2013, ενώ σήμερα η συνεργασία των δύο εταιρειών διευρύνεται ακόμα περισσότερο.

Η MariApps, η οποία ανήκει στον όμιλο Bernhard Schulte, είναι μία οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρεία, με έδρα το Αμβούργο και παρουσία σε περισσότερες από 25 χώρες. Το 2012, η MariApps μετακινήθηκε στην πλατφόρμα της Microsoft, όπου ανέπτυξε, εκ νέου, όλο το σύστημα Marine ERP (Enterprise Resource Planning). Ήταν, επίσης, μία από τις πρώτες εταιρίες που υιοθέτησαν την πλατφόρμα SaaS της Microsoft, η οποία αξιοποιείται, κυρίως, από πελάτες που δεν ενδιαφέρονται για επενδύσεις σε hardware, ενώ έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό και στο Microsoft Azure (Cloud), μεταφέροντας εκεί τις υποδομές και της μητρικής εταιρείας. Έτσι, σήμερα η εταιρεία ηγείται του ψηφιακού μετασχηματισμού και επιδιώκει να πείσει ακόμη περισσότερες εταιρείες να υιοθετήσουν υποδομές cloud και να μειώσουν τα κόστη τους.

Τα τελευταία χρόνια, η MariApps και η Microsoft συνεργάζονται στενά σε πολυάριθμα προγράμματα καινοτομίας, μεταξύ των οποίων, το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Λεμεσό της Κύπρου, στο πλαίσιο του οποίου μοιράζονται γνώσεις και εμπειρία σε θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ναυτιλίας.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση του Sankar Ragavan, Chief Executive Officer της MariApps, της Πέγκυς Αντωνάκου, CEO για τη Microsoft Hellas, Cyprus & Malta και της διοικητικής ομάδας της Microsoft στην Αθήνα, οι δύο εταιρείες προχώρησαν σε διεύρυνση της συνεργασίας τους σε στρατηγικό επίπεδο.

Με τη νέα συμφωνία σηματοδοτούνται τα εξής:

  • Η MariApps θα είναι πλέον σε θέση να προσφέρει Microsoft άδειες ως μέρος των υπηρεσιών ERP προς εταιρείες διαχείρισης πλοίων και πλοιοκτητών για μελλοντική συνεργασία.
  • Η MariApps θα αποκτήσει πρόσβαση σε premiere υπηρεσίες της Microsoft, οι οποίες επιτρέπουν την επίλυση θεμάτων στις ρυθμίσεις του Azure.

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο τη δημιουργία πρωτοβουλιών, που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες όπως Blockchain, IoT και Big Data. Η Microsoft το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επικεντρωθεί σε εταιρείες που αγκαλιάζουν καινοτόμες πρακτικές και νέες γραμμές παραγωγής, διευρύνοντας παράλληλα το δίκτυο συνεργατών της με εταιρείες όπως η MariApps.

«Η συνεχής εξέλιξη της MariApps, μιας καινοτόμου εταιρίας που μετασχηματίζει ψηφιακά το σύνολο του ναυτιλιακού κλάδου με τα προϊόντα της, είναι συναρπαστική. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μία εταιρεία όπως η MariApps αποτελεί πλέον ανεξάρτητο προμηθευτή λογισμικού (ISV) της Microsoft» δήλωσε η Πέγκυ Αντωνάκου, CEO για τη Microsoft Hellas, Cyprus & Malta.

Αξιοποιώντας τις τεχνολογίες της Microsoft και τα προηγμένα ψηφιακά εργαλεία αναλύσεων (analytics), η MariApps έχει στόχο να μετασχηματίσει ψηφιακά τη ναυτιλιακή εμπειρία και, παράλληλα, να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει πολλά έργα. «Η MariApps θέλει να προσφέρει, στους πελάτες της λύσεις, λειτουργώντας ως ένα one stop shop, και η συνεργασία με τη Microsoft είναι καθοριστική για όσα σχεδιάζουμε τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Sankar Ragavan, Chief Executive Officer της MariApps.

Μακροπρόθεσμα, η εταιρεία εκτιμά ότι η δυναμική των τεχνολογιών Microsoft σε συνδυασμό με τις άδειες λογισμικού που θα προσφέρει, θα αποφέρουν, σημαντική εξοικονόμηση κόστους για τους πελάτες της.