Μίκαελ Σουμάχερ: Μια ζωή νικητής

Μίκαελ Σουμάχερ: Μια ζωή νικητής

Ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν είναι ένας οποιοσδήποτε αθλητής. Διαβάστε γιατί.

O δημοσιογράφος του CNN δεν μπορεί να κρύψει την έκπληξή του, καθώς μετράει δημοσιογράφους και τεχνικούς, μικρόφωνα και κάμερες έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, εκεί που βρίσκεται από τις 29 Δεκεμβρίου ο Μίκαελ Σουμάχερ , σε τεχνητό κώμα. «Τέτοιο ενδιαφέρον για πρώην αθλητή δεν έχει προηγούμενο» σημειώνει ο ανταποκριτής του αμερικανικού μιντιακού κολοσσού. Ο Μίκαελ Σουμάχερ, όμως, δεν είναι ένας οποιοσδήποτε αθλητής. Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του ακριβότερου σπορ του πλανήτη, της Formula 1.

Μέχρι τον Σουμάχερ οι πρωταθλητές της F1 είχαν τη φήμη των αμετανόητων εργένηδων, των αδίστακτων playboy, των άτακτων παιδιών. Καθώς η F1 είναι ακριβό σπορ, οι περισσότεροι οδηγοί ήταν γόνοι πλούσιων οικογενειών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς το extreme lifestyle. O James Hunt λέγεται πως είχε παρασύρει στο κρεβάτι του 5.000 γυναίκες, ο Eddie Irvine, με σπίτια στο Μιλάνο, το Μαϊάμι και το Δουβλίνο, φιλοξενούσε πάρτι που ξεπερνούσαν σε ασυδοσία εκείνα του Χόλιγουντ, ενώ ο αδικοχαμένος Ayrton Senna, με τις ωραιότερες γυναίκες στο πλάι του, κοσμοπολίτης και γόης, είχε ειδικό συνεργείο να τον ακολουθεί, το βραζιλιάνικο TV Globo, προκειμένου να καλύπτει τη ζωή του εντός και εκτός πίστας.

Διαβάστε ακόμη: Στο «φως» νέα στοιχεία για τις συνθήκες του ατυχήματος του Σουμάχερ

Ο Σουμάχερ ήρθε και τα άλλαξε όλα αυτά, με τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και τη γερμανική πειθαρχία του. Ίσως γι’ αυτό, παρά τις νίκες και τα απλησίαστα ρεκόρ του, είχε τόσες αντιπάθειες. Γιατί ποτέ δεν υπηρέτησε το προφίλ του playboy προς τέρψη των ΜΜΕ και η αγκαλιά του ήταν ανοιχτή μόνο για την Κορίνα, την επί δεκαεννέα χρόνια σύζυγό του.

Διαβάστε περισσότερα στο peoplegreece.com