Μύλοι Λούλη: Λένε «Ναι» στην Εταιρική Υπευθυνότητα

Μύλοι Λούλη: Λένε «Ναι» στην Εταιρική Υπευθυνότητα

Η εταιρεία, δημιούργησε τον θεσμό -εβδομάδα εταιρικής υπευθυνότητας και εθελοντισμού- με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς των εργαζομένων.

Η Μύλοι Λούλη φέτος για πρώτη φορά και στο πλαίσιο της ανάληψης νέων σημαντικών πρωτοβουλιών για την εταιρική υπευθυνότητα εξέδωσαν την πρώτη έκθεση εταιρικής υπευθυνότητας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα GRI G4.

Στην έκθεση καταγράφονται όλες οι ενέργειες και οι δράσεις που έχει υλοποιήσει η εταιρεία Μύλοι Λούλη για την μέριμνα και εκπαίδευση των εργαζομένων, τη στήριξη της δοκιμαζόμενης κοινωνίας μας, την ενίσχυση της αγοράς και την προστασία του περιβάλλοντος. Πέραν της ευαισθητοποίησης σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα η εταιρεία Μύλοι Λούλη τηρεί τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα για εκθέσεις αειφορίας.

Παράλληλα για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ένας θεσμός – η εβδομάδα εταιρικής υπευθυνότητας και εθελοντισμού- με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς των εργαζομένων.

Από τις 29 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου 2015, οι εργαζόμενοι της Μύλοι Λούλη ένωσαν τις δυνάμεις τους, προωθώντας τον εθελοντισμό και επωφελήθηκαν ιδιαίτερα από αυτή την εβδομάδα καθώς ανέπτυξαν το πνεύμα της προσφοράς, της εθελοντικής προσωπικής εργασίας και της συνεισφοράς στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας μέσα από τις παρακάτω δράσεις.

Οι προγραμματισμένες δράσεις μας συνέπεσαν με μια δύσκολη για την Ελλάδα, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, εβδομάδα παρ’ όλα αυτά εμείς πιστοί στις δεσμεύσεις μας τις υλοποιήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τέλος ανακοινώθηκε και η ίδρυση τράπεζας αίματος για τους εργαζόμενους της Μύλοι Λούλη και ξεκίνησε η λειτουργία της.

Οι δράσεις, στις οποίες συμμετείχαν 75 εργαζόμενοι, είναι οι ακόλουθες:

  • Καθαρισμός Δάσους Κουρή (ενός μοναδικού αισθητικού δάσους, με σπάνιο φυσικό πλούτο) στον Αλμυρό
  • Μαγνησίας σε συνεργασία με την εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα Αλμυρού «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»
  • Εθελοντική Εργασία στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου και προσφορά αλεύρων
  • Εθελοντική Αιμοδοσία με κινητή μονάδα στο εργοστάσιο του Κερατσινίου
  • Ξενάγηση των παιδιών των εργαζομένων και των παιδιών του Ιδρύματος Ορφανοτροφείου Βόλου στο εργοστάσιο της Σούρπης Μαγνησίας
  • Εθελοντική Εργασία στον Ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι και προσφορά αλεύρων
  • Εθελοντική Αιμοδοσία με κινητή μονάδα στο εργοστάσιο της Σούρπης, Μαγνησίας

“Χάρη στην εξαιρετική συνεργασία των ανθρώπων της εταιρείας μας με αυτούς της εθελοντικής περιβαλλοντικής ομάδας Αλμυρού «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», καθώς και με τη συμμετοχή των εθελοντών του Γραφείου Ε(θελω)ντή της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου και του Φιλανθρωπικού Κέντρου Ιερού Ναού Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου, καταφέραμε μέσα από αυτή την εβδομάδα να έρθουμε κοντά στον εθελοντισμό και να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις δράσεις μας.

Πλέον, η Εβδομάδα Εθελοντισμού για τους Μύλοι Λούλη θα αναδειχθεί, σε σημαντικό ετήσιο θεσμό. Έχοντας ως στόχο το όραμα της ανάπτυξης με κοινωνική υπευθυνότητα και τον σεβασμό στις αρχές μας και την παράδοσή μας, συνεχίζουμε προσηλωμένοι στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει” επισημαίνει σχετικά η κα Όλγα Μάνου, Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας.