Μήνας απολογιών για τους κατηγορούμενους βουλευτές της ΧΑ

Μήνας απολογιών για τους κατηγορούμενους βουλευτές της ΧΑ

Ποια μέλη της Χρυσής Αυγής θα περάσουν την πόρτα του γραφείου των δύο ανακριτριών και για τί θα απολογηθούν.

Οι εκλογές πέρασαν και η υπόθεση Χρυσή Αυγή, ανοίγει ξανά για το δικαστικό σώμα. Έτσι οι απολογίες κατηγορουμένων που είχαν αναβληθεί λόγω της προεκλογικής περιόδου, ξεκινούν από τη Δευτέρα (2/6).

Πρώτος θα απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας, στις δύο εφέτες ανακρίτριες που διερευνούν την υπόθεση, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένη οπλοκατοχή, καθώς φέρεται ότι το όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του, το χρησιμοποιούσε για τον παράνομο εφοδιασμό της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι κατείχε μια καραμπίνα με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό της ΧΑ, αποδεχόμενος τα καθήκοντα, που του ανέθεσε η οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προφυλακισμένος βουλευτής θα καταθέσει στις ανακρίτριες Κλάπα-Δημητροπούλου όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς και ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι, ο πελάτης του αρνείται την κατηγορία, καθώς επίσης ότι το κατηγορητήριο αφορά την τροποποίηση μιας νόμιμης κυνηγετικής καραμπίνας, η οποία αντί για τρία, παίρνει πέντε φυσίγγια.

Την Τρίτη θα κληθούν να απολογηθούν στις ανακρίτριες οι βουλευτές Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμης Μανθαιόπουλος και Κώστας Μπαρμπαρούσης για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι, θα ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Οι απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστούν για όλο τον Ιούνιο, καθώς το γραφείο των δύο ανακριτριών θα περάσουν και ο Δημήτρης Κουκούτσης στις 6 Ιουνίου, ο Νίκος Κούζηλος στις 10 του μήνα, η Ελένη Ζαρούλια στις 12 Ιουνίου, ο Μιχάλης Αρβανίτης στις 13 Ιουνίου αλλά και ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτή Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Σε συμπληρωματική απολογία αναμένεται να κληθεί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ  τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή και  η άρση ασυλίας των προφυλακισμένων Νίκου Μιχαλολιάκου, Νίκου Μίχου, Γιώργου Γερμενή, Γιάννη Λαγού και Χρήστου Παππά, γιά συμπληρωματικές κατηγορίες.

Πηγή: News247.gr