Μήνυμα ενότητας Ελλάδας-Κύπρου

Μήνυμα ενότητας Ελλάδας-Κύπρου

Για το Κυπριακό και την πορεία των διαπραγματεύσεων συζήτησαν Α. Σαμαράς και Ν. Αναστασιάδης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, όπου συζήτησαν για το Κυπριακό.

«Οι συνομιλίες συνεχίζονται, αλλά για την εξεύρεση λύσης χρειάζεται η άλλη πλευρά να δείξει βούληση, η Τουρκία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και με την πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση, λέγοντας ακόμη πως δεν υπάρχει σημαντική προσέγγιση ανάμεσα στις δυο πλευρές, αλλά επιβεβαίωση εκ διαμέτρου αντίθετων απόψεων που αφορούν μεταξύ άλλων το κοινοτικό κεκτημένο ή τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

«Όποια και να είναι η στάση της άλλης πλευράς, δεν πρόκειται να κάμψει τον κοινό μας στόχο να τερματιστεί η παράνομη στρατιωτική κατοχή και να βρεθεί λύση λειτουργική, δίκαιη, βιώσιμη, αμοιβαία αποδεκτή με βάση τον ΟΗΕ», συνέχισε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της Κύπρου για επίλυση του κυπριακού. «Είμαστε μαζί» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Κύπριος Πρόεδρος ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξη και αναφέρθηκε στην άρνηση της τουρκικής πλευράς να ανταποκριθεί σε όσα έχει δεσμευτεί.

«Από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση έχουμε αποφασίσει ότι η επιλογή του διαλόγου είναι η ορθοτέρα», επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος σημείωσε την παρουσία Ελλάδας και Κύπρου στην ΕΕ και την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής διάστασης του Κυπριακού.

«Η συνεχής μεταξύ μας συνεννόηση και η σταθερή μας πορεία σε στρατηγικές, ανατρέπουν τους τουρκικούς σχεδιασμούς» πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη:

Kύπρος: Τέτοιες μέρες, σαράντα χρόνια πριν

Ποινή 90.000.000€ στην Τουρκία για την εισβολή στην Κύπρο

Πως καταστράφηκε η Κύπρος σε 40 μέρες