Μήνυμα της Ιταλίας στην Κομισιόν: Δεν θα εφαρμόσουμε κι άλλη λιτότητα

Μήνυμα της Ιταλίας στην Κομισιόν: Δεν θα εφαρμόσουμε κι άλλη λιτότητα
epa05764546 Italian Prime Minister Paolo Gentiloni (L) welcomes the President of the European Council Donald Tusk (R) before their meeting in Chigi Palace, Rome, 01 February 2017. EPA/GIORGIO ONORATI

Η κόντρα της Ρώμης με τις Βρυξέλλες για νέο γύρο περικοπών συνεχίζεται και από τη νέα κυβέρνηση της χώρας.

«Σεβόμαστε τους ευρωπαϊκούς κανόνες, χωρίς όμως αποφάσεις που μπορεί να έχουν αρνητικές και ανασταλτικές επιπτώσεις επί της οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, σχολιάζοντας το περιεχόμενο της επιστολής που ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν απέστειλε το βράδυ της Τετάρτης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Αυτή την στιγμή πρέπει να υποστηριχθεί η ανάπτυξη, η οποία δεν είναι ακόμη τόσο ισχυρή όσο θα θέλαμε, και να ληφθούν -με σεβασμό στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- τα μέτρα που θα επιτρέψουν να βοηθηθεί η ανάπτυξη και να μην έχουμε ακριβώς αντίθετες συνέπειες. Θεωρώ πως πρόκειται για κάτι που όλοι στην Ευρώπη κατανοούν», συμπλήρωσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

«Καμία λήψη αυτοσχέδιων μέτρων. Μειώνουμε το δημόσιο χρέος προς το συμφέρον μας, με μια στρατηγική ικανή να προστατέψει την ανάπτυξη» έγραψε στο Twitter, επίσης, o Ιταλός υπουργός οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.