Μηνυτήρια αναφορά από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τα γεγονότα της ΕΡΤ

Μηνυτήρια αναφορά από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τα γεγονότα της ΕΡΤ

Στο κείμενο των βουλευτών γίνεται αναφορά για άσκηση βίας της αστυνομίας εναντίον τους.

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τα αυτόφωρα πλημμελήματα και κακουργήματα που διαπράχθηκαν, όπως υποστηρίζουν, το περασμένο το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013, έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Την μηνυτήρια αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Στρατούλης και Βασίλης Χατζηλάμπρου και από την πλευρά των ΑΝΕΛ η Ραχήλ Μακρή.

Στο κείμενο γίνεται ιστορική αναφορά στο κλείσιμό της ΕΡΤ και περιγραφή των γεγονότων και συνομιλιών που είχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές την 9η Νοεμβρίου 2013.

Διαβάστε ακόμη: Καταγγελία για προπηλακισμούς βουλευτών στην ΕΡΤ

Στη μηνυτήρια αναφορά σημειώνεται ότι ασκήθηκε σε βάρος της κ. Κωνσταντοπούλου βία και ψυχολογική πίεση, ενώ κατόπιν εντολών δημιουργήθηκαν συνθήκες συμπίεσης και ασφυξίας.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κινδύνευσε από το κλείσιμο της καγκελόπορτας του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, καθώς άρχισε να κλείνει «στην κυριολεξία επάνω της» και γλύτωσε μόνο χάρη της παρέμβασης της Θεοδώρας Μέγα (εργαζομένης στην ΕΡΤ) και της Ραχήλ Μακρή.

Σε άλλο σημείο της μηνυτήριας αναφοράς τονίζεται ότι «ήταν ξεκάθαρο ότι η κατάσταση μεθοδευόταν, με εντολή και με αποδοχή του ενδεχόμενου πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, ακρωτηριασμού ή θανάτου».

Κατά την αποχώρησή τους από το δικαστικό Μέγαρο, η κ. Κωνσταντόπουλου και η κ. Μακρή, σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα παρέμβασης της Δικαιοσύνης, καθώς την επίμαχη εκείνη ημέρα διαπράχθηκαν αδικήματα κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Φωτογραφία: Άλκης Κωνσταντινίδης