Μείωση μισθού για τα στελέχη των ΕΛΠΕ

Μείωση μισθού για τα στελέχη των ΕΛΠΕ

Διοικητική αναδιάρθρωση και "κούρεμα" μισθών αποφάσισε η νέα διοίκηση του ομίλου ΕΛΠΕ.

Τη μείωση των αποδοχών για τα στελέχη, αποφάσισε στην πρώτη του συνεδρίαση το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του εισηγμένου στο Χρηματιστήριο Αθηνών ομίλου, Ελληνικά Πετρέλαια.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο της μισθολογικής πολιτικής η οποία θα επανεξετασθεί με βάση έρευνα που διεξάγεται από εξωτερικό συνεργάτη.

Αναλυτικά, οι σταθερές ετήσιες αμοιβές για τον Εκτελεστικό Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο μειώνονται κατά 10% και οι μεταβλητές αμοιβές τους κατά 40%. Επίσης οι νέοι Γενικοί και Ανώτεροι Διευθυντές θα λαμβάνουν ετήσιες σταθερές αμοιβές μειωμένες κατά 15% από τους αντίστοιχους μέσους όρους που ισχύουν σήμερα.

Ταυτόχρονα, ο όμιλος προχωράει και σε δραστική διοικητική αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής.

Συγκεκριμένα, στη σημερινή (15/10/15) συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε η αναβάθμιση σε γενικές διευθύνσεις των διευθύνσεων: Εσωτερικού Ελέγχου, Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων και οι Υπηρεσίες Εμπορίας, καθώς και η αναδιοργάνωση των διευθύνσεων: Ασφάλειας, Υγιεινής και Περιβάλλοντος των Διυλιστηρίων, Προμηθειών, Πληροφορικής και Συστημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, τοποθετούνται 3 νέοι Γενικοί Διευθυντές, 8 Ανώτεροι Διευθυντές και 8 Διευθυντές, όλοι προερχόμενοι από το έμπειρο και δοκιμασμένο στελεχιακό δυναμικό του ομίλου.

Στον πενταετή στρατηγικό σχεδιασμό του ομίλου εντάσσονται:

– Η υλοποίηση του διετούς προγράμματος ολιστικής ασφάλειας που εκπονήθηκε λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της κουλτούρας ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.
– Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος εισροών-εκροών σε όλες τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του ομίλου
– Συγκεκριμένες δράσεις για τον έλεγχο κα περιορισμό του λειτουργικού κόστους
– Μέτρα για την ενδυνάμωση και βελτίωση της εργασιακής κουλτούρας και την καλύτερη επικοινωνία με τους εργαζόμενους του ομίλου. Αυτά περιλαμβάνουν τη δημιουργία κλίματος αριστείας, εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας Τη βελτίωση των συστημάτων αξιολόγησης της απόδοσης των εργαζομένων, την αμεροληψία, αξιοκρατία και αναγνώριση των δεξιοτήτων και της προσφοράς των εργαζομένων
– Η περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας του ομίλου. Η κερδοφορία του α΄ εξαμήνου 2015 (EBITDA 299 εκατ. ευρώ) συνεχίστηκε και το γ΄ τρίμηνο για το 2016, στόχος είναι το EBITDA (κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων) να υπερβεί τα 650 εκατ. ευρώ. ενώ και για την περίοδο 2017-2020, στόχος είναι τα 800 εκατ. ευρώ ετησίως.