Μείωση στα πρόστιμα για τους μικρομεσαίους

Μείωση στα πρόστιμα για τους μικρομεσαίους

Στα 100 ευρώ, 250 ευρώ και 500 ευρώ τα πρόστιμα που αφορούν μόνο τις αρχικές δηλώσεις για τους μικρομεσαίους.

Τη «σημαντική μείωση των προστίμων για τους μικρομεσαίους, σε μία κρίσιμη οικονομική συγκυρία» ανέφερε πως έχει σκοπό να υλοποιήσει η κυβέρνηση ο  γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης στον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Ι. Χατζηθεοδοσίου. 

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, μειώνονται στα 100 ευρώ, 250 ευρώ και 500 ευρώ τα πρόστιμα που αφορούν μόνο τις αρχικές δηλώσεις για τους μικρομεσαίους.

«Αποδείχθηκε περίτρανα ότι όταν υπάρχει συνεργασία μεταξύ της Πολιτείας και φορέων όπως τα Επιμελητήρια, μπορούν να επιλυθούν σοβαρά προβλήματα. Ο κ. Θεοχάρης, κατανοώντας το δίκαιο των αιτημάτων του ΕΕΑ ανταποκρίθηκε άμεσα και οφείλω να τον ευχαριστήσω γι αυτό. Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι επιτέλους επιλύεται το σοβαρότατο κοινωνικό θέμα της κυκλοφορίας των ανασφάλιστων οχημάτων. Πρέπει να κατανοήσουμε ως κοινωνία ότι δεν μιλάμε για ένα νέο “χαράτσι”, αλλά για τη στοιχειώδη υποχρέωση των ιδιοκτητών οχημάτων να τα ασφαλίζουν, ώστε σε ενδεχόμενο κάποιου δυσάρεστου περιστατικού, να μην βρεθεί ακάλυπτος κανένας πολίτης. Σημαντική όμως είναι και η εξέλιξη για τους διαμεσολαβούντες, ο οποίοι με την παρακράτηση του 20% κινδύνευαν άμεσα με επαγγελματικό αφανισμό. Τέλος για το θέμα των προστίμων, η πάγια θέση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, είναι ότι πρέπει να κυμαίνονται σε ύψη που μπορούν να πληρωθούν από τους πολίτες. Διαφορετικά το μόνο που θα γίνεται είναι να μεγαλώνει η “μαύρη τρύπα” στα δημόσια έσοδα και να καταστρέφονται επαγγελματίες. Η κρισιμότητα των στιγμών μας επιβάλει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να σταματήσει αυτή η καταστροφική για όλους μας ύφεση. Αυτό που ζητάμε όμως είναι να έχουμε απέναντι μας υπεύθυνους πρόθυμους να ακούσουν τις προτάσεις μας»., δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Πήγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Taxis: Μάθε τι πλήρωσες στην εφορία και για ποιο λόγο