Μήπως αντέγραψε σενάριο ταινίας ο συγκυβερνήτης του Airbus;

Μήπως αντέγραψε σενάριο ταινίας ο συγκυβερνήτης του Airbus;

Γαλλική εφημερίδα γράφει, ότι ίσως ο συγκυβερνήτης πήρε την ιδέα από μια ταινία, που προβλήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στη Γαλλία.

Σαν ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή τον 28χρονο συγκυβερνήτη μοιάζει το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα.  Όπως αναφέρει η γαλλική liberation, η ταινία «Wild Tales» («Les Nouveaux sauvages») παραγωγής του Πέδρο Αλμοδόβαρ και σε σκηνοθεσία του Αργεντίνου Νταμιάν Σιφρόν, ίσως να έδωσε το κίνητρο στον συγκυβερνήτη της Germanwings να ρίξει το Airbus στην πλαγιά των γαλλικών Αλπεων.

Στην ταινία που έκανε πρεμιέρα στη Γαλλία τον περασμένο Ιανουάριο, εκτυλίσσεται στην καμπίνα επιβατών ενός αεροσκάφους.

Όλοι οι επιβάτες έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους χωρίς να το γνωρίζουν. Κατά τη διάρκεια της πτήσης διαπιστώνουν ότι γνωρίζουν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο είχαν κακομεταχειριστεί στο παρελθόν. Βρέθηκαν στην ίδια πτήση ως αποτέλεσμα μιας συνωμοσίας με στόχο την εξόντωσή τους από τον άνθρωπο που είχαν βλάψει στο παρελθόν.

Στη μαύρη κωμωδία του Αργεντινού Νταμιάν Σιφρόν, σε μια από τις σκηνές ακραίας και παράλογης εκδίκησης υπάρχει ηθελημένη πτώση ενός αεροσκάφους, προκειμένου ο πιλότος του να εκδικηθεί τους επιβάτες.

«Όσοι άκουσαν την Φαινία από το μαύρο κουτί, μιλάνε για μια ταινία τρόμου», μετέδωσε η Μαρία Δεναξά από το Παρίσι.

Μια συμμαθήτρια του Λούμπιτς δήλωσε, πως, παλαιότερα έπασχε από κατάθλιψη και για ενα διάστημα, ειχε διακόψει προσωρινά την εκπαίδευση.

Η δραστηριότητα του συγκυβερνήτη του Airbus, Αντρέας Λούμπιτς, την περίοδο που είχε διακόψει την εκπαίδευσή του στη Σχολή της Lufthansa ίσως ρίξει φως στα αίτια που τον οδήγησαν στο να πιλοτάρει το αεροσκάφος πάνω στις Άλπεις οδηγώντας στον θάνατο 149 ανθρώπους.

Ο Λούμπιτς ήταν 28 ετών και ξεκίνησε τη φοίτησή του στη σχολή της Lufthansa στη Βρέμη το 2008, ωστόσο όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρίας της οποίας θυγατρική είναι η Germanwings, είχε διακόψει τις σπουδές του, ενώ στη συνέχεια όταν κλήθηκε για εξηγήσεις είπε πως αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα ρουτίνας χωρίς να δώσει ή να του ζητηθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ωστόσο διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν από το απόγευμα της Πέμπτης πως ο Λούμπιτς αντιμετώπιζε προβλήματα κατάθλιψης, που ίσως αποτελούν και τον λόγο, ο οποίος τον οδήγησε σε αυτή την πράξη. Πάντως όσοι τον γνώριζαν στην αερολέσχη, όπου έλαβε το πρώτο του δίπλωμα, κάνουν λόγο για έναν φιλικό και κανονικό στη συμπεριφορά του νεαρό, που είχε πολλούς φίλους, έτρεχε σε ημιμαραθώνιους, του άρεσε η μουσική και πήγαινε σε κλαμπ.

Η ανάρτηση που τον φέρει σαν μάρτυρα τον Τζιχαντιστών, δεν φαίνεται να έχει στοιχεία σοβαρότητας..