«Μυρίζει» μπαρούτι στη ΝΔ λόγω ΕΝΦΙΑ

«Μυρίζει» μπαρούτι στη ΝΔ λόγω ΕΝΦΙΑ

Στο επίκεντρο της κριτικής ο Γκίκας Χαρδούβελης – Έντονες διαμαρτυρίες στη Βουλή...για τον ΥΠΟΙΚ που απουσίαζε.

Οι χειρισμοί στην υπόθεση του ΕΝΦΙΑ έχουν στοιχίσει στη κυβέρνηση και με αφορμή τη χθεσινή κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή, ακούστηκαν παράπονα και διαμαρτυρίες από βουλευτές της ΝΔ.

Μάλιστα κάποιοι δε δίστασαν να επιτεθούν με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος και απουσίαζε. Το βράδυ της Τρίτης, ο υπουργός Οικονομικών επρόκειτο να ενημερώσει τους βουλευτές της ΝΔ για τη νέα ρύθμιση, ωστόσο κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε, με αποτέλεσμα τα «γαλάζια» στελέχη να εκραγούν.

Όπως αναφέρει το in.gr πολλοί βουλευτές διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα επανεκλεγούμε. Μας καταστρέφετε» .

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης δήλωσε ότι πρόκειται για «διαστημικές ανοησίες ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι δίκαιος φόρος». Επισήμανε ότι «έχει πολύ καιρό να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ» και τόνισε ότι έτσι «δεν μπορούμε να βοηθήσουμε». Ο κ. Ψυχάρης τόνισε ότι οι βουλευτές της ΝΔ θέλουν να βοηθήσουν την κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να έχουν ενημέρωση και χωρίς να έχει διαβουλευτεί η κυβέρνηση μαζί τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, εν μέσω ύβρεων και αναθεμάτων εκ μέρους βουλευτών της ΝΔ, η βουλευτής Αννα Καραμανλή -σύμφωνα με πληροφορίες- ανέφερε: «Δεν μπορείτε να μας κοροϊδεύετε! Οι περισσότεροι από εμάς δεν θα επανεκλεγούν. Μας καταστρέφετε…».

Η κ.Καραμανλή επιβεβαίωσε το επεισόδιο με σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών κατά τη διάρκεια ενημέρωσης βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή και πως χρησιμοποίησε οξείες φράσεις.  Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» η βουλευτής της ΝΔ πάντως εμφανίστηκε λιγότερο..αιχμηρή.

«Από έναν άνθρωπο που δεν έχει να πληρώσει, δεν μπορεί ζητάμε να πληρώσει κι άλλα. Αυτή είναι η άποψή μου. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και δεν μπορώ να τους αγνοήσω τους ανθρώπους που υποφέρουν» ανέφερε στον ραδιοσταθμό. Και πρόσθεσε: «Ζω με τον κόσμο στη Β’ Αθήνας όπου εκλέχθηκα κι όχι στο γραφείο μου. Βλέπω ανθρώπους που υποφέρουν, ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν τη δόση του δανείου τους και την ίδια ώρα να πρέπει να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ».

Συμπλήρωσε ακόμη: «Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κ. Θεοδωρακόπουλο, όμως εκπροσωπεί αυτό που λέμε άκαρδος τεχνοκράτης. Διότι στην περίπτωση που κάποιος ή χάνει το σπίτι του ή θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ, ο κ. Θεοδωρακόπουλος απάντησε ότι φυσικά θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ».

Η κ. Καραμανλή παραδέχθηκε ότι ήταν έξαλλη με τη στάση του κ. Θεοδωρακόπουλου και ότι απευθύνθηκε με έντονο τρόπο στον ίδιο: «Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο αν εγώ δάκρυσα ή αν είπα “γαλλικά”. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν πρέπει να μας αγνοούν εμάς τους βουλευτές, ούτε τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Την ίδια αντίδραση είχαμε και από τον κ. Καραβίτη, τον εμπνευστή του ΕΝΦΙΑ».

Σε ό,τι αφορά τον κ Χαρδούβελη, η κ. Καραμανλή υπογράμμισε: «Ο Χαρδούβελης δεν φταίει. Μόλις τώρα ήρθε. Περιμένουμε όμως να αποδοθούν ευθύνες σ’ αυτούς που έφταιξαν. Περιμένουμε να δούμε επίσης και πού βρίσκεται και τι θα γίνει με τον κ. Καραβίτη που ήταν και ο εμπνευστής του ΕΝΦΙΑ».

Πάντως ομάδα 21 βουλευτών της ΝΔ έκαναν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, ζητώντας την αποπομπή του γγ του υπουργείου Νίκου Καραβίτη, ως «δημιουργού» του ΕΝΦΙΑ. Εν μέσω αυτού του ηλεκτρισμένου κλίματος, ο υπουργός Οικονομικών θα βρεθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, όπου συζητείται η ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε ακόμη:

Τι προβλέπει η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ

«Νίπτει τας χείρας» για τον ΕΝΦΙΑ ο Γκίκας Χαρδούβελης