Μυτιληναίος: H ΜΕΤΚΑ διεκδικεί μεγάλο έργο στην Αλγερία

Μυτιληναίος: H ΜΕΤΚΑ διεκδικεί μεγάλο έργο στην Αλγερία

Έτοιμη για την έκδοση ομολογιακού δανείου δηλώνει η διοίκηση του Ομίλου.

Δύο ειδήσεις έκρυβε η χθεσινή ενημέρωση των αναλυτών της διοίκησης του Ομίλου Μυτιληναίου με αφορμή την ανακοίνωση των μεγεθών του πρώτου εξαμήνου. Η πρώτη έχει να κάνει με την διεκδίκηση μέσω της ΜΕΤΚΑ μεριδίου από την κατασκευή έξι μονάδων ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 9.000 μεγαβάτ στην Αλγερία και η δεύτερη στις προετοιμασίες για την έκδοση ομολογιακού δανείου.

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της εταιρείας ανέφεραν ότι στον διαγωνισμό της Αλγερίας η ΜΕΤΚΑ κατέρχεται σε συνεργασία με την Τουρκική GAMA διεκδικώντας δύο από τις έξι μονάδες που θα δημιουργηθούν.

Σε ότι αφορά στην έκδοση ομολογιακού δανείου ο όμιλος δηλώνει ότι έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες και αναμένει την διαμόρφωση συνθηκών στην αγορά που θα προσφέρουν καλύτερους όρους σύναψης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επιτόκιο του συνολικού δανεισμού του ομίλου βρίσκεται σήμερα σε επίπεδα κάτω του 7%.

Τέλος για την πορεία του δεύτερο εξαμήνου η διοίκηση του ομίλου Μυτιληναίος εμφανίσθηκε συγκρατημένα αισιόδοξη εξαιτίας των αρνητικών συνθηκών που συνεχίζουν να επικρατούν στους τομείς που δραστηριοποιείται.