Μητσοτάκης: Δρομολογούνται εξελίξεις σε βάρος των εθνικών συμφερόντων – «Όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Μητσοτάκης: Δρομολογούνται εξελίξεις σε βάρος των εθνικών συμφερόντων – «Όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

«Δεν πρόκειται να στηρίξουμε καμία συμφωνία η οποία εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα στους γείτονές μας», ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Να ξαναβρούμε τις αρετές που έκαναν την Ελλάδα μεγάλη στο παρελθόν για να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του μετά τη λήξη της επίσημης δοξολογίας στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα επανέλαβε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η σκέψη όλων μας γυρίζει 106 χρόνια πίσω εκείνες τις μέρες του Οκτωβρίου του 1912, όταν η Ελλάδα και η ηγεσία της παραμέρισαν τις όποιες διαφορές είχαν και με ρεαλισμό, με αποφασιστικότητα, αλλά και με τόλμη έκαναν πράξη το όραμα όλων των Ελλήνων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Βέβαια λίγα χρόνια μετά ακολούθησε ο εθνικός διχασμός. Σήμερα που, δυστυχώς, σκεπάζει τη χώρα μια συνολική απαισιοδοξία και μία -θα έλεγα- συνολική κατάθλιψη να σκεφτούμε και πάλι ποιες είναι αυτές οι αρετές του έθνους μας που έκαναν τη χώρα μας μεγάλη στο παρελθόν. Πόσο σημαντική είναι η αποφασιστική και αποτελεσματική ηγεσία, αλλά πόσο εξίσου και ίσως ακόμα σημαντικότερη είναι και η ενότητα του λαού μας. Να ξαναβρούμε αυτές τις αρετές για να αντικρίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση για να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα χείλη των Ελληνίδων και των Ελλήνων».

Αναφερόμενος ειδικότερα για στη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε: «Και εδώ πέρα, βέβαια, στη Μακεδονία μας, έχουμε και ένα χρέος παραπάνω να θυμόμαστε τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας. Και καθώς δρομολογούνται εξελίξεις οι οποίες είναι εις βάρος των εθνικών συμφερόντων να θυμίσουμε και πάλι ότι εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, δεν πρόκειται να στηρίξουμε καμία συμφωνία η οποία εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα στους γείτονες μας».

Διαβάστε ακόμη: Καμμένος: Τι είπα στο υπουργικό για τον Σόρος