Μητσοτάκης για Novartis: Οργανωμένη σκευωρία από τον Τσίπρα

Μητσοτάκης για Novartis: Οργανωμένη σκευωρία από τον Τσίπρα

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην κλείσει άρον άρον την προανακρτική εξέταση, ζητώντας να έρθουν όλα στο φως.

Ότι ανακυκλώνει το κακό παρελθόν και δίνει έμφαση στον διχασμό και τη λάσπη, κατηγορεί την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «η υπόθεση Novartis στήθηκε με σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να σπιλώσει ο Τσίπρας τους πολιτικούς του αντιπάλους. Πίσω από πραγματικό σκάνδαλο κρύβεται μια σκευωρία , αυτό αποκαλύφθηκε ξεκάθαρα με τη συζήτηση στη Βουλή. Πρέπει να αποκαλυφθεί όλη η πλευρά της υπόθεσης».

Ο κ. Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για αποδείξεις αλλά για υποψίες. Ο ίδιος «γκριζάρει» την υπόθεση, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η προκαταρκτική επιτροπή, είπε ο κ. Μητσοτάκης, «οφείλει να ερευνήσει όλη την αλήθεια, να έρθουν οι μάρτυρες και να εξεταστούν σε αντιπαράθεση με τα δέκα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Να μην προσπαθήσει ο κ. Τσίπρας να κλείσει άρον άρον. Αυτό θα σημαίνει απόλυτη συγκάλυψη και αυτό δεν θα το ανεχθώ. Θα είχε λόγο να διχάζει την κοινωνία, αν πήγαινε καλά; Το βασικό του αφήγημα ότι βελτιώνεται η κατάσταση, έχει καταρρεύσει. Θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να επενδύσει σε αυτόν τον διχασμό. Περιμένω και άλλες επιθέσεις λάσπης», τόνισε και επανέλαβε: «Όλα στο φως. Αφού κρεμάσαμε δέκα ανθρώπους στα μανταλάκια, ας τους δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να αποδείξουν την αθωότητά τους», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και εγκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι άφησε εκτός κάδρου τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρά την αναφορά του ονόματός του στην δικογραφία.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι αν υπάρχουν ευθύνες πρέπει να αποδοθούν και τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών.

Ερωτηθείς για την κίνηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ να αποκαλέσει «Μακεδόνα» πρωθυπουργό τον Ζόραν Ζάεφ κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

«Η τοποθέτηση της καγκελαρίου Μέρκελ δεν ήταν χρήσιμη σε αυτήν την συγκυρία, όταν υπάρχει μια ανοιχτή διαπραγμάτευση και υπάρχει μεγάλη ευαισθησία στην κοινή γνώμη. Είναι καλό να αποφεύγεται να χρησιμοποιείται ο όρος «Μακεδόνας», «Μακεδονία» όταν αναφερόμαστε στην ΠΓΔΜ, στο κράτος των Σκοπίων. Το λέω αυτό γιατί, αν αποδείχθηκε κάτι από αυτή την υπόθεση, είναι ότι υπάρχει μεγάλη πατριωτική ευαισθησία στην ελληνική κοινή γνώμη και αυτό δεν μπορεί κάποιος να το παραγνωρίσει».

Για τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «η ένταση στο Αιγαίο εγκυμονεί κινδύνους», ενώ για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Γιλντιρίμ, είπε πως του επεσήμανε την ανάγκη να σταματήσουν οι τελευταίες ενέργειες από τη χώρα του.