Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει τίποτε να προσφέρει στη χώρα

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει τίποτε να προσφέρει στη χώρα

Εκλογές όσο το δυνατόν γρηγορότερα ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στην Suddeutsche Zeitung.

«Εμείς λέμε ότι όσο ταχύτερα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει τίποτε να προσφέρει στη χώρα. Στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον. Η οικονομία δεν αναπτύσσεται με εξαίρεση τον τομέα του τουρισμού. Και κανείς δεν μιλά για το ιδιωτικό χρέος, το οποίο έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 50% τα τελευταία τρία χρόνια, από 80 δισ. σε 130. Αναφέρομαι στα χρέη των πολιτών στην εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν χάσει την ελπίδα»: αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προαναγγέλλει ακόμη ότι «θα μειώσει τις κρατικές δαπάνες και τους φόρους», ότι «θα δημιουργήσει ένα μικρότερο και αποτελεσματικότερα κράτος χωρίς απολύσεις, αλλά προσλαμβάνοντας λιγότερους υπαλλήλους από όσους θα συνταξιοδοτούνται» και αναδεικνύει ως μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις της ΝΔ αυτήν της αναδιάρθρωσης της Δημόσιας Διοίκησης, για την οποία δεν έχει κάνει τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζει.

Καταλογίζοντας, τέλος, τεράστιες ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα τόσο για τους χειρισμούς τους στο μεταναστευτικό, όσο και στα εθνικά θέματα, επαναλαμβάνει ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει την «όχι καλή» συμφωνία των Πρεσπών ούτε στην παρούσα, ούτε στην επόμενη βουλή, αλλά αν τελικώς η συμφωνία αυτή ψηφιστεί τόσο από το σκοπιανό όσο και από το ελληνικό κοινοβούλιο, θα είναι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να τη σεβαστεί.