Μητσοτάκης: Η ΝΔ έχει συγκεκριμένο πλάνο για την ενίσχυση των startups

Μητσοτάκης: Η ΝΔ έχει συγκεκριμένο πλάνο για την ενίσχυση των startups
Ο Ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο ΕΚ Manfred Weber και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκαν την εταιρεία Workable, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, στο Μαρούσι. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Για τη σημασία της νεοφυούς επιχειρηματικότητας μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την επίσκεψή του στην Workable μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Συμβολική επίσκεψη στην εταιρεία Workable, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του προεδρείου του ΕΛΚ.

Ο υπεύθυνος της Workable, Σπύρος Μαγιάτης, έκανε την παρουσίαση της εταιρείας λογισμικού που βοηθά εταιρείες να βρίσκουν εργαζόμενους

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι πηγή αισιοδοξίας αυτή η εταιρεία.

Η κρίση, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, έχει ωθήσει πολλούς ανθρώπους στην επιχειρηματικότητα και στο να παίρνουν ρίσκα. Η συγκεκριμένη εταιρεία μπορεί να έχει μεταφέρει κομμάτι της δραστηριότητάς της στις ΗΠΑ, αλλά ο πυρήνας της παραμένει στην Ελλάδα.

Ο κ Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να δημιουργούνται ιδιοκτησιακές δομές, ώστε να διαμοιράζεται ο πλούτος που δημιουργούν οι επιχειρήσεις, όπως γίνεται με το μοίρασμα μετοχών στους εργαζόμενους. Άλλωστε στις startups είναι δημοφιλής η συμμετοχική ιδιοκτησία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι η ΝΔ έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο για την ενίσχυση των εταιρειών αυτού του τύπου, πολλά όμως εξαρτώνται από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Τα φορολογικά κίνητρα, προσδέθεσε, οι ασφαλιστικές εισφορές, η αρχική χρηματοδότηση που ενισχύεται από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και συνολικά η διαμόρφωση ενός πεδίου ίσων ευκαιριών είναι σημαντικά. Σημείωσε ακόμη ότι στην Ευρώπη πρέπει να γεμίσουμε το κενό που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της αμερικανικής προσέγγισης και της ασιατικής, αλλά πρέπει να το κάνουμε γρήγορα, γιατί πολλά αλλάζουν.

Πολλοί νέοι άνθρωποι βλέπουν την επιτυχία των ελληνικών startups και ενθαρρύνονται, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: δεν θα είναι ο καθένας επιτυχημένος, αυτό είναι το φυσικό, αλλά θέλουμε να δώσουμε τις μεγαλύτερες δυνατότητες επιτυχίας, αλλά και να δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες σε όσους αποτυγχάνουν.

Ο κ. Βέμπερ, είπε ότι δεν είναι το μέγεθος των εταιρειών το ζήτημα, είναι οι αξίες που υπηρετούν γιατί χωρίς κανόνες, η επιχειρηματικότητα δεν είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμη.

Ανέφερε ακόμη ότι στην ΕΕ “εργαζόμαστε για τον νέο κανονισμό για τα πνευματικά δικαιώματα: η αρχή του να προστατεύεις τη δημιουργικότητα πρέπει να εφαρμοστεί και στον ψηφιακό χώρο”.