Μητσοτάκης: Κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους για τη Μάνδρα στη λάσπη

Μητσοτάκης: Κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους για τη Μάνδρα στη λάσπη
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με μέλη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας (Ο.Κ.Ε.), την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Τι έκανε η πολιτική προστασία; Τι πήγε λάθος και δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι; διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Σκληρή κριτική στην περιφέρεια Αττικής και τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τις πλημμύρες που χτύπησαν την περιοχή της Μάνδρας, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 19 νεκρούς,

«Κάποιοι κρύβουν τις ευθύνες τους στη λάσπη», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο 5ο προσυνέδριο του κόμματος στη Λάρισα, διερωτώμενος γιατί δεν ολοκληρώθηκαν τα σχέδια διαχείρισης πλημμυρών και γιατί η περιφέρεια Αττικής δεν προχώρησε σε αντιπλημμυρικά έργα.

«Γιατί δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα στο βουνό πάνω από τη Μάνδρα; Τι έκανε η πολιτική προστασία; Τι πήγε λάθος και δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι;» είπε.

Προσέθεσε ότι οι ευθύνες θα διερευνηθούν οπωσδήποτε, «γιατί περισσεύουν τα μεγάλα και τα θλιβερά επικοινωνιακά σόου, αλλά λείπει το θάρρος της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης».

Άφησε δε αιχμές για την πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι εάν οι πλημμύρες είχαν λάβει χώρα επί κυβέρνησης ΝΔ η Κουμουνδούρου θα ήταν σαφώς πιο ομιλητική.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της ΝΔ, στάθηκε στην ανάγκη άμεσης στήριξης των πληγέντων και σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση κινητοποίησε εθελοντές και συγκρότησε ομάδα ειδικών ώστε να μελετηθούν τα προβλήματα.

Αναφερόμενος στην είσοδο αντιεξουσιαστών στο Πεντάγωνο χθες ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στο 5ο προσυνέδριο της ΝΔ στη Λάρισα, τόνισε πως «αυτές είναι οι επιπτώσεις της πολιτικής ανοχής σε ένα χώρο ο οποίος χαρακτηρίζεται ως αντιεξουσιαστικός οποίος έχει εκλεκτικές συγγένειες με αυτή την κυβέρνηση. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα πως «αυτά τα φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών τελειώνουν από την επόμενη μέρα της κυβέρνησης της ΝΔ».