Μητσοτάκης: Ντροπή να φτιάχνεται στις Βρυξέλλες το σχέδιο για την επόμενη μέρα

Μητσοτάκης: Ντροπή να φτιάχνεται στις Βρυξέλλες το σχέδιο για την επόμενη μέρα

Το μήνυμα στους θεσμούς ότι δεν τον δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Το μήνυμα στους θεσμούς ότι δεν τον δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι «Είναι θλιβερό και υποτιμητικό για τη Βουλή, για τους κοινωνικούς εταίρους και τους πολίτες το γεγονός ότι κάποιοι συντάσσουν ένα σχέδιο το οποίο δεν μας έχουν δείξει και το έχουν στείλει για να το ξαναγράψουν οι Βρυξέλλες! Μην κοροϊδευόμαστε. Αυτό γίνεται. Θα το ξαναγράψουν οι Ευρωπαίοι το αναπτυξιακό σχέδιο και γι’ αυτό δεν το έχει δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, για να μη δούμε τις διαφορές μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου κειμένου. Αυτό είναι ντροπή!».

Συνεχίζει λέγοντας: «Το λέω ξεκάθαρα ότι αυτό το σχέδιο δεν με δεσμεύει. Με δεσμεύουν οι δημοσιονομικοί στόχοι, τουλάχιστον μέχρι να μπορέσω να τους επαναδιαπραγματευθώ. Δεν με δεσμεύει σε καμία  περίπτωση ένα αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο θα αποτελέσει και το ουσιαστικό διακύβευμα των επόμενων εκλογών. Αλλιώς γιατί να κάνουμε εκλογές; Για να είμαι δεσμευμένος σε μια πολιτική που θα έχει συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας με τους Ευρωπαίους και που δεν θα ενσωματώνει τις δικές μου προτεραιότητες;”

Ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού για να πούμε «ναι» στην κατάτμηση της Β’ Αθήνας

Ο κ. Μητσοτάκης απαντά στα κυβερνητικά σενάρια για κατάτμηση της Β’ Αθήνας επαναφέροντας την πρόταση που είχε καταθέσει το 2016 για δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και ζητώντας από τον πρωθυπουργό να την ψηφίσουν από κοινού.

“Ας έρθει τώρα στη Βουλή να ψηφίσουμε και τα δύο μαζί. Χρειάζονται 200 ψήφοι και ο νόμος μπορεί να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές. Εφόσον ο κ. Τσίπρας θέλει να ανοίξει το θέμα, δεν έχει παρά να στηρίξει την πρότασή μας, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους. Θεωρώ αυτό το ζήτημα μείζον. Αν τολμά, να έρθει στη Βουλή να το κάνουμε παρέα”.

Δεν θα πέσω στην παγίδα της παροχολογίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε σε άλλο μέρος της συνέντευξής του ότι δεν θα επιτρέψει στον εαυτό του να πέσει στην παγίδα της παροχολογίας. «Ο κ. Τσίπρας έταξε τα πάντα όταν ήξερε ότι θα γίνει κυβέρνηση. Για σκεφθείτε τι θα τάξει τώρα που ξέρει ότι θα χάσει. Τι θα τον εμποδίσει την προεκλογική περίοδο να κάνει κρεσέντο ακατάσχετης παροχολογίας; Όμως κανένας δεν θα τον ξαναπιστέψει, ό,τι και αν πει, ό,τι και αν υποσχεθεί».

Εκτιμά, επίσης, πως, αν ο κ. Τσίπρας είχε απαλλαγεί από τον Πάνο Καμμένο, θα είχε τις βάσεις για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα τα ανοίγματα στην Κεντροαριστερά τα ακούω βερεσέ. Είναι τοξικό προϊόν πια. Κανένας σοβαρός δεν θα πάει μαζί του».