Μητσοτάκης: Πρωθυπουργός των φόρων και των μεσαζόντων ο Τσίπρας

Μητσοτάκης: Πρωθυπουργός των φόρων και των μεσαζόντων ο Τσίπρας

Για «βαθιά περιφρόνηση» της συγκυβέρνησης προς τους πολίτες που εξαθλιώνει κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Στους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας μίλησε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της χθεσινής έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή με τον πρωθυπουργό σχετικά με τη διακρατική συμφωνία πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδ. Αραβία.

Την ώρα που ο ΟΟΣΑ και η ΕΕ συμφωνούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η υψηλή φορολογία, ο «πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας» πλήττει τους πιο αδύναμους με το υψηλότερο ποσοστό έμμεσης φορολογίας, τόνισε στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και πρόσθεσε ότι η μεσαία τάξη «διαλύεται συνειδητά» από τους κυβερνώντες που προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη φτωχοποιημένη κοινωνία μέσα από επιδόματα «ελεημοσύνης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για «δήθεν ταξική πολιτική» που επί της ουσίας κάνει δυσκολότερη τη ζωή για τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα. Το Μαξίμου επιδίωξε υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα από αυτά που είχαν ζητηθεί, ώστε να μοιράσουν κάποια χρήματα πίσω, εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει και στο παρελθόν κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι το «ύπερ-πλεόνασμα» είναι προϊόν υπερφορολόγησης και εκτεταμένης εσωτερικής στάσης πληρωμών από πλευράς του Δημοσίου.

Κάνοντας λόγο για «βαθιά περιφρόνηση» της συγκυβέρνησης προς τους πολίτες που εξαθλιώνει ώστε στη συνέχεια να τους χειραγωγεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας θα φέρει δουλειές και θα μειώσει τους φόρους, εξασφαλίζοντας παράλληλα έναν καλύτερο δημόσιο τομέα για όλους.