Μοϊκοτάζ διάσημων στα ξενοδοχεία που ανήκουν στο Μπρουνέι

Μοϊκοτάζ διάσημων στα ξενοδοχεία που ανήκουν στο Μπρουνέι

Ένα μεγάλο «Όχι» στην αλυσίδα ξενοδοχείων που ανήκει στην Υπηρεσία Επενδύσεων του Μπρουνέι, έπειτα από την εισαγωγή της σαρία στο σουλτανάτο.

Πολλές προσωπικότητες, ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης της Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον, αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν αλυσίδα ξενοδοχείων που ανήκει στην Υπηρεσία Επενδύσεων του Μπρουνέι, έπειτα από την εισαγωγή της σαρία στο σουλτανάτο.

Ο σουλτάνος Χασάναλ Μπολκίαχ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη την προοδευτική εισαγωγή του ισλαμικού νόμου στην επικράτειά του.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου ότι απαγόρευσε στο προσωπικό του τη διαμονή στα ξενοδοχεία της αλυσίδας Dorchester Collection, η οποία περιλαμβάνει το Dorchester του Λονδίνου και το Beverly Hills Hotel του Λος Αντζελες.

«Κανένας υπάλληλος της Virgin, ούτε τα μέλη των οικογενειών μας, δεν θα διαμένουν στα ξενοδοχεία Dorchester, όσο ο σουλτάνος δεν σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος στο Twitter.

Ο βρετανός ηθοποιός Στίβεν Φράι και η τηλεοπτική παρουσιάστρια Ελεν ΝτεΤζενέρις γνωστοποίησαν επίσης ότι δεν θα πατήσουν το πόδι τους στα ξενοδοχεία αυτά.

Από την πλευρά της η ένωση Feminist Majority Foundation ανακοίνωσε ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον το Beverly Hills Hotel για τις τελετές βράβευσης.

Το πλούσιο σουλτανάτο του Μπρουνέι, που βρίσκεται στη Νήσο Βόρνεο, είναι το μόνο κράτος της νοτιο-ανατολικής Ασίας που εφαρμόζει τη σαρία.

Να υπενθυμίσουμε πως ο σουλτάνος του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιάχ ανακοίνωσε την εφαρμογή από την1η Μαΐου ενός ισλαμικού ποινικού κώδικα βασισμένου στη σαρία, που προβλέπει ως τιμωρία για ορισμένα αδικήματα ακρωτηριασμούς των κλεπτών, τη μαστίγωση για την κατανάλωση αλκοόλ ή την προσφυγή στην άμβλωση και τον λιθοβολισμό και θάνατο, μια απόφαση που καταδίκασε και ο ΟΗΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Βίντεο – ντοκουμέντο από το μακελειό στην Οδησσό

Ανακρίνουν 11 «τρομοκράτες» για το μοιραίο Boeing

«Κάποιοι θέλουν να αφανίσουν την Ουκρανία»