Μόνο αν είσαι 16 και πάνω θα μπορείς να χρησιμοποιείς το WhatsApp

Μόνο αν είσαι 16 και πάνω θα μπορείς να χρησιμοποιείς το WhatsApp
epa04090101 The two logos of Facebook (L) and Whatsapp pictured on the screen of a smartphone in Sieversdorf, Germany, 19 February 2014. Facebook announced on 19 February that it acquired the globally popular messaging system WhatsApp for 19 billion US dollar. Facebook paid 12 billion US dollar in shares and four billion US dollar in cash. The deal includes an additional three billion US dollar in Facebook stock for WhatsApp founders and employees. The deal should close later in 2014 and is still subject to regulatory approval, according to Facebook founder and Chief Executive Officer Mark Zuckerberg, who said in the conference call that he did not expect any issues. Additionally, WhatsApp co-founder and Chief Executive Officer Jan Koum will join the Facebook Board of Directors. EPA/PATRICK PLEUL

Σε ένα μήνα αλλάζει δραστικά η πολιτικής χρήσης της εφαρμογής.

 

Το WhatsApp θα απαγορεύει τη χρήση της εφαρμογής σε οποιονδήποτε Ευρωπαίο χρήστη είναι κάτω από 16 ετών, από τις 25 Μαΐου και μετά.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι νέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία προσωπικών δεδομένων που θα τεθούν σε ισχύ σε ένα μήνα, υποχρεώνουν την εταιρεία που εξαγοράστηκε από το Facebook να αλλάξει άρδην την πολιτική χρήσης.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες όσοι Ευρωπαίοι χρήστες μπουν στην εφαρμογή θα δουν ένα μήνυμα το οποίο θα τους ζητά να αποδεχτούν τους νέους όρους και την αναβαθμισμένη πολιτική προστασίας.

Παρότι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων ανήκει στο Facebook, διαθέτει τους δικούς της κανόνες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Μαζί με την αλλαγή όσον αφορά την ηλικία των χρηστών, το WhatsApp θα επιτρέπει σε όποιον χρησιμοποιεί την εφαρμογή να κατεβάζει αναλυτικά όλα τα δεδομένα που αφορούν τη χρήση της πλατφόρμας, στα οποία θα περιλαμβάνονται όλες οι επαφές και οι αριθμοί που έχουν μπλοκάρει.

Από την πλευρά του το Facebook θέτει διαφορετικούς κανόνες για την ηλικία των χρηστών. Με βάση τις δικές του αλλαγές στην πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, θα ζητά από όσους είναι από 13-15 ετών να λάβουν τη συναίνεση των κηδεμόνων τους για να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις μη ευρωπαϊκές χώρες το όριο ηλικίας για τη χρήση του WhatsApp είναι στα 13 έτη. Ο νέος ευρωπαϊκός κανόνας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR) που θα τεθεί σε ισχύ από τις 25 Μαΐου επιβάλει στις εταιρείες που κατέχουν δεδομένα χρηστών, να τα διαγράψουν εφόσον τούς ζητηθούν.