Μόνο ευρωπαϊκές εταιρείες μπορούν να «χτυπήσουν» τον ΔΕΣΦΑ

Μόνο ευρωπαϊκές εταιρείες μπορούν να «χτυπήσουν» τον ΔΕΣΦΑ
Κτηριο ΔΕΣΦΑ επι της οδου Μεσογειων Φωτο/Χαρης Γκικας

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό. Τι προβλέπει η τροπολογία Σταθάκη - Τσακαλώτου, που κατατέθηκε στη Βουλή.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο νέο διαγωνισμό για το ΔΕΣΦΑ θα έχουν μόνο πιστοποιημένοι διαχειριστές από τις χώρες της ΕΕ ή κοινοπραξίες, στις οποίες τουλάχιστον ένα εκ των μελών που ασκεί τον έλεγχο οφείλει να πληροί το προαναφερθέν κριτήριο.

Αυτό ορίζει το κείμενο της τροπολογίας που κατέθεσαν τη Δευτέρα στη Βουλή o Γ. Σταθάκης και ο Ευ. Τσακαλώτος ΥΠΕΝ σε υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ουσιαστικά, με την τροπολογία επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν το ΥΠΕΝ να προσανατολίζεται σε ένα διαγωνισμό για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, ο οποίος θα είναι «κομμένος και ραμμένος» στα μέτρα των ευρωπαίων διαχειριστών.

Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση επιδιώκει να επιταχύνει τις διαδικασίες και να διασφαλίσει ότι δε θα προκύψουν κωλύματα από την Κομισιόν, όπως συνέβη με την περίπτωση  της αζέρικης SOCAR στον προηγούμενο διαγωνισμό.

Παράλληλα, η κατάθεση της τροπολογίας σηματοδοτεί ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες για την προκήρυξη του νέου διαγωνισμού, κάτι που πλέον αναμένεται να συμβεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ως γνωστόν το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ έχει αποφασίσει ήδη από το Μάρτιο την προκήρυξη νέου διαγωνισμού.

Πηγή: news247.gr