Moody’s: Άρωμα πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα

Moody’s: Άρωμα πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα

«Παρά το γεγονός ότι αναμένουμε την εφαρμογή των μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση, το ρίσκο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών μεγαλώνει», αναφέρει ο οίκος.

Αυξημένη πλέον εμφανίζεται η πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον οίκο αξιολογήσεων Moody’s, υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

Σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες του οίκου, αναφέρεται ότι «παρά το γεγονός ότι αναμένουμε την εφαρμογή των μέτρων που απαιτούνται από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, το ρίσκο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών μεγαλώνει, δεδομένου του αυξανόμενου πολιτικού κόστους για την κυβέρνηση η οποία διαθέτει ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Επιπλέον, η ενημέρωση του οίκου αξιολογήσεων τονίζει ότι, «οι πρόωρες εκλογές πιθανώς να φέρουν μια νέα, συντηρητική, κυβέρνηση, η οποία θα είναι προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις, αλλά η ελληνική οικονομία θα πληγεί ξανά από τη παρατεταμένη αβεβαιότητα, την στιγμή που είχε αρχίσει να περνά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Όπως αναφέρει το Bloomberg, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ως τον Ιούλιο δεν έχει την υποχρέωση να καταβάλει δόσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της, αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν κάνει σαφές ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί πριν η Ολλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία εισέλθουν στην τελική ευθεία.