Moody’s: Μόνο η Ελλάδα κινδυνεύει με έξοδο από το ευρώ

Moody’s: Μόνο η Ελλάδα κινδυνεύει με έξοδο από το ευρώ

Η πιθανότητα αποχώρησης οποιασδήποτε άλλης χώρας παραμένει πολύ χαμηλή…

Υπαρκτός παραμένει ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, παρά το γεγονός πως η πιθανότητα αποχώρησης οποιασδήποτε άλλης χώρας παραμένει πολύ χαμηλή.

Ειδικότερα, σε έκθεσή του με τίτλο «Πληροφορίες για το πώς ο κίνδυνος εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη αντανακλάται στην αξιολόγηση της Moody’s», ο διεθνής οίκος σημειώνει πως η πιθανότητα εξόδου μιας χώρας – πέραν της Ελλάδας – από την ευρωζώνη παραμένει πολύ χαμηλή, αν και υπάρχει η προοπτική αύξησής της φέτος λόγω της ανόδου των αντιευρπωαίκών κομμάτων στην ΕΕ.

Σύμφωνα με νέα έκθεση του οίκου αξιολόγησης Moody’s, είναι σχεδόν απίθανο το να αποχωρήσει μια χώρα από την ευρωζώνη, με εξαίρεση την Ελλάδα.

Ο οίκος θεωρεί ακόμα πως μιας και είναι απίθανο κάποιο από τα αντι-ευρωπαϊκά κόμματα να βρεθεί σε κυβερνητική θέση, ο κίνδυνος εξόδου δεν αφορά το βραχυπρόθεσμο μέλλον.

Παρ’ όλα αυτά κρούει των κώδωνα του κινδύνου εκτιμώντας πως η εκλογική ενδυνάμωση τέτοιων κομμάτων θα επηρεάσει τη δημόσια πολιτική ατζέντα και κατ’ επέκταση θα αποδυναμώσει τη λαϊκή στήριξη προς το ευρώ.