Moody’s: Θετικά τα μηνύματα για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα

Moody’s: Θετικά τα μηνύματα για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με τον οίκο, η βελτίωση αντανακλά τη σθεναρή οικονομική ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας και την ολοκλήρωση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Θετικά είναι τα μηνύματα για το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου σύμφωνα με τον οίκο Moody’s. Στο οικονομικό δελτίο που εξέδωσε ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι η αύξηση των καταθέσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα βελτιώνει τη χρηματοδοτική δομή των κυπριακών τραπεζών, ενώ διαπιστώνει ότι στο τέλος του 2016 οι καταθέσεις ενισχύθηκαν κατά τρία δισ. ευρώ και ανήλθαν στα 49 δισ., δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από το 2013, οπότε και ξέσπασε η τραπεζική κρίση.

Ακόμη, ο Moody’s σημειώνει πως η βελτίωση αντανακλά τη σθεναρή οικονομική ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας και την ολοκλήρωση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Παρ’ όλα αυτά, ο οίκος επισημαίνει ότι η διαδικασία αποκατάστασης των ισολογισμών των τραπεζών θα είναι μια μακρά διαδικασία, λόγω του σημαντικού ύψους προβληματικών δανείων ως επίσης και της μακράς περιόδου ίασης για τα αναδιαρθρωμένα δάνεια.