Moσκοβισί: Πρέπει να αναγνωρίσουμε την πρόοδο της Ελλάδας

Moσκοβισί: Πρέπει να αναγνωρίσουμε την πρόοδο της Ελλάδας
Olli Rehn at the righ, Pierre Moscovici.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, η εισροή χρημάτων στην πραγματική οικονομία μετουσιώνεται σε περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες θέσεις εργασίας.

Την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα χαιρέτισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, στον απόηχο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ESM.

«Η απελευθέρωση των χρημάτων συνιστά αναγνώριση της πραγματικής προόδου της Ελλάδος στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών της» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η εισροή χρημάτων στην πραγματική οικονομία μετουσιώνεται σε περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες θέσεις εργασίας.

Όπως εξήγησε παράλληλα, αυτό που προέχει τώρα για την Ελλάδα είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, καθώς η αποτελεσματική εφαρμογή τους είναι το «κλειδί».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, εκτίμησε ότι «εάν η κυβέρνηση συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, η ανάπτυξη της οικονομίας θα επιταχυνθεί το επόμενο έτος και η κυβέρνηση θα καταστεί έτοιμη να βγει στις αγορές».

«Ελπίζω ότι θα συνεχιστεί η καλή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί εγκαίρως και η β’ αξιολόγηση» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους και τα εναπομείναντα 1,7 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.