Μουσική αλληλεγγύη για την Κεφαλονιά

Μουσική αλληλεγγύη για την Κεφαλονιά

Μια σημαντική κίνηση συμπαράστασης διοργανώνεται στο Ρομάντσο. Ας μην την χάσουμε αν θέλουμε να λέμε ότι κάτι κάνουμε ο ένας για τον άλλο.

Αυτό που γίνεται στο Ρομάντσο είναι το πολύ γνωστό φεστιβάλ Saristra Festival. Το Saristra είναι το σημαντικότερο μουσικό γεγονός των Ιονίων Νήσων –όσοι επισκέφτηκαν τα τελευταία χρόνια το Ιόνιο, είναι βέβαιο ότι το γνωρίζουν.

Πρόκειται για ένα μεγάλο μουσικό και εικαστικό δρώμενο που διοργανώνεται τα δυο τελευταία χρόνια στα ερείπια του Παλιού Χωρίου των Βλαχάτων Κεφαλονιάς. Γιατί σε αυτά τα ερείπια; Πέραν του μεγάλου εικαστικού τους ενδιαφέροντος η επιλογή του μέρους έχει και σοβαρό συμβολικό χαρακτήρα. Το Παλιό Χωριό των Βλαχάτων είναι ένα χωριό φάντασμα που επλήγη, όπως άλλωστε και όλο το νησί, από τον καταστροφικό σεισμό του 1953.

Διαβάστε ακόμη: Ελληνικά ποιήματα στο μετρό του Λονδίνου

Στο φεστιβάλ Saristra έχουν παίξει περισσότερες από 20 σπουδαίες ελληνικές μπάντες τις οποίες έχουν παρακολουθήσει πάνω από 5.000 άνθρωποι. Οι τρεις ημέρες της περσινής διοργάνωσης κατάφεραν να δονήσουν το νησί και το πλήθος με τελείως διαφορετικό τρόπο από τον καταστροφικό του σεισμών.

Ωστόσο, οι δονήσεις συνδέονται με τον πιο ωραίο τρόπο. Τώρα, 61 χρόνια μετά τον μεγάλο σεισμό και με την Κεφαλονιά να δονείται ξανά και να σκορπά τον τρόμο και την ανασφάλεια στους κατοίκους της, το Saristra Festival διοργανώνει την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στο Ρομάντσο μια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης και συμπαράστασης των σεισμοπαθών με τις συμμετοχές των συγκροτημάτων που συμμετείχαν στα δυο προηγούμενα φεστιβάλ.

Ανάμεσά τους οι Marsheaux, Mechanimal, Victim Of Society, Noise Figures, Zebra Tracks, Wonky Doll and The Echo, Alien Mustangs, Claustro, Anthony K. που θα ανέβουν στην σκηνή του Ρομάντσο για μια συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την έμπρακτη υποστήριξη των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς. Εμείς μαζί τους οπότε, θα μας βρείτε να κουνιόμαστε στους ήχους του Saristra την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου από τις 7 το βράδυ. Η είσοδος κοστίζει 5 ευρώ.