Mπείτε μέσα στο τεχνολογικό εργαστήριο του Facebook

Mπείτε μέσα στο τεχνολογικό εργαστήριο του Facebook

Το εργαστήριο Area 404 βρίσκεται στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια, μέσα στο οποίο οι ομάδες της εταιρείας εργάζονται και υλοποιούν νέες ιδέες.

Όσοι δεν το γνωρίζουν, το Facebook διαθέτει ένα εργαστήριο 22.000 ποδιών στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια, μέσα στο οποίο οι ομάδες της εταιρείας εργάζονται και υλοποιούν νέες ιδέες.

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό για την ομάδα υποδομής του κοινωνικού μέσου, η οποία λειτουργεί στο κέντρο δεδομένων, για την ομάδα Oculus που εργάζεται στις συσκευές εικονικής πραγματικότητας και στην ομάδα Connectivity που εργάζεται στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία τροφοδοτούν ίντερνετ διάφορες περιοχές.

 

 

Δύσκολα ένας περαστικός θα καταφέρει να διακρίνει τί συμβαίνει μέσα στο εργαστήριο, ενώ στο κτίριο δεν έχει πρόσβαση κανένας εκτός από τους εργαζόμενους του Facebook. Πρόκειται για μια τακτική που την έχουν υιοθετήσει πολλές εταιρείες, όπως η Apple και η Microsoft, οι οποίες σπάνια επιτρέπουν στους μη εργαζόμενους να έχουν πρόσβαση στα εργαστήριά τους.

Mε όλα τα παραπάνω εργαλεία, το Facebook μπορεί πιο εύκολα να δημιουργήσει μικρά και μεγάλα project σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτή η εγκατάσταση θα λειτουργεί παράλληλα με άλλα εργαστήρια του Facebook, όπως το Oculus στο Σιάτλ και η Aquila στο Λονδίνο.