Να διευρύνει τα τουριστικά προϊόντα που προσφέρει στην Ελλάδα επιθυμεί η TUI

Να διευρύνει τα τουριστικά προϊόντα που προσφέρει στην Ελλάδα επιθυμεί η TUI

Στα 750 εκατ. ευρώ φτάνει ο τζίρος του γερμανικού ταξιδιωτικού «κολοσσού» από τις τουριστικές υπηρεσίες στη χώρα μας.

Περισσότερους από 2 εκατομμύρια τουρίστες διακίνησε στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος τουριστικός οίκος της Ευρώπης, TUI, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Ομίλου για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Ο ταξιδιωτικός κολοσσός της TUI στηρίζει και ποντάρει στην Ελλάδα, καθώς το προϊόν της χώρας μας διατηρεί σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ανέφεραν εκπρόσωποι της εταιρείας που συνομίλησαν σήμερα με δημοσιογράφους.

Την ίδια στιγμή, τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με την TUI ανέρχονται σε 2.800, ενώ ο τζίρος που διακινεί ο Όμιλος στην Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σε 750 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, η TUI ενδιαφέρεται να προσφέρει προϊόντα που θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο σε «νεκρές» μέχρι σήμερα περιόδους για τον ελληνικό τουρισμό, αρκεί, όπως αναφέρθηκε, να υπάρξουν συγκεκριμένες κινήσεις από πολιτεία και ιδιώτες, ώστε οι τουρίστες να μη βρεθούν σε πόλεις-«φαντάσματα».

Σημαντικός παράγοντας για την περαιτέρω άνθιση του τουρισμού στην Ελλάδα αναδεικνύεται η «σταθερότητα» στο εσωτερικό μέτωπο, καθώς, όπως τονίστηκε, διαδηλώσεις και διάφορες αναταραχές δεν συμβάλλουν στη θετική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Ενδεικτικό της προσοχής της TUI στην ελληνική αγορά αποτελεί και το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ομίλου του τουριστικού οργανισμού TUI, Πίτερ Λονγκ (Peter Long) επισκέπτεται εκ νέου τη χώρα, προκειμένου να δώσει το «παρών» στο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) την ερχόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, η ομιλία του αναμένεται με ενδιαφέρον αφού εκεί θα δοθούν συγκεκριμένα νούμερα για αφίξεις που διακινούνται από την TUI και αφορούν την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τις πρώτες εκτιμήσεις για τις αγορές-«δεξαμενές» του ελληνικού τουρισμού, υπογραμμίστηκε ότι η γερμανική θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και την επόμενη τουριστική χρονιά.